E2h

Hur man berättar Poison Ivy från gift ek

Poison Ivy (vetenskapligt kallas Toxicondendron radicans) och Poison Oak (Toxicondendron Diversilobum) är två växter som är både under Anacardiaceae familjen. Båda kan orsaka allvarliga allergiska reaktioner när fysiskt beröring. Många människor har svårt att skilja de två främst på grund av deras mycket förvirrande namn och nästan samma fysiska utseende. Emellertid kan dessa anläggningar vara närbesläktade men de har vissa återlösande faktorer som fullständigt skiljer dem från varandra. Ta dig tid att lära sig den verkliga skillnaden mellan dessa två anläggningar som ofta förvirrade. Med noggrann observation och ett skarpt öga för detaljer, kommer du upptäcka snart deras olikheter snabbt. Läs vidare för att lära mer.

Hur man berättar poison ivy från gift ek. Fysisk beskrivning.
Hur man berättar poison ivy från gift ek. Fysisk beskrivning.

1. Fysisk beskrivning. Det finns några utmärkande faktorer som dessa två anläggningar har. Deras utseende varierar men de är inte helt lika.

  • Poison Ivy. Denna speciella anläggningen har blad som liknar formen av mandel och är vanligtvis gröna färgen (ljusgrön är unga blad medan mörkgröna är mogna blad). Eftersom säsongen vänder falla, kommer dessa mandelformade blad förändras häpnadsväckande i en vacker klarröd färg. Blad storlek är 3 till 12 cm. lång.
  • Gift ek. Dess namn förklaras för sina blad. Om du tar en närmare titt kommer du att se att bladen ser ut exakt som de i en ek-det är uppdelad i 3 och dess blad storlek är 3,5 till 10 cm, lite mindre än Poison Ivy. Den har en mängd olika färger. Dess blad är ljusgröna under våren, blir det då gulgrön under sommaren och slutligen röda eller rosa under hösten.

2. Habitat. Kommer du bli förvånad över att dessa växter lever på olika platser. Däremot växer båda inte i torr jord och sand dessert. De lever snarare i fuktig jord och miljö.

Poison ivy. Gift ek.
Poison ivy. Gift ek.

  • Poison Ivy. Du kan vanligtvis se dessa växter utspridda i norra Europa. Detta inkluderar Kanada, Mexiko och alla stater i Europa utom i North Dakota.
  • Gift ek. Anläggningen är sparsmakad i fråga om levande livsmiljö. Du kommer främst se dessa giftiga ekar i södra Kanada och Kalifornien.

3. Effekter. Både Poison Ivy och gift ek har samma giftiga effekt på människor. Vid beröring, är det första steget att du kommer att uppleva svår klåda. Det kommer så småningom att svälla (som oftast orsakar inflammation) och kommer att bilda blåsor när upprepade repad.

Där har ni det! Se hur lätt det är att fastställa vilket som är Poison Ivy och vilken som är gift ek? Så länge du noggrant läsa och förstå dessa steg kan du gå aldrig fel! En sak är säker. Båda är verkligen vacker. Du kommer så småningom att se skillnaden mellan dessa bedrägligt giftiga växter. Det kan vara riktigt förvirrande i början, men bara hålla på att öva för att träna ögat också. Kom ihåg att alltid vara mycket försiktig när man hanterar dessa växter.