E2h

Hur man blir gravid

Möjligheten att bli gravid är tänkt att vara en normal del av den mänskliga honan biologi men det finns vissa kvinnor som har mer problem än andra. Om du är en av dessa kvinnor, eller bara funderar på att ha barn men osäker på om du kan, följ dessa steg för att avgöra hur man ska bli gravid.

Hur man blir gravid. Prata med din partner.
Hur man blir gravid. Prata med din partner.

  1. Prata med din partner. Bli gravid är inte något du bör göra ensam. Med dagens moderna teknik är det möjligt att bli inseminerad artificiellt men många kvinnor fortfarande föredrar att prova för en två föräldrar familj. Om du är ett samarbete med någon då graviditet påverkar båda era liv så fatta beslut tillsammans.
  2. Sluta använda preventivmedel. Om du har vanligtvis använder preventivmedel som innehåller någon form av hormoner bör du sluta använda. Dessa former av preventivmedel inkluderar piller, skott, implantat, plåster och några spermiedödande geler. För vissa kvinnor kan det ta sex månader till ett år för kroppen att återställa och vara redo för graviditet. För andra justeringen verkar nästan omedelbar. Om du försöker bli gravid efter långvarig användning av preventivmedel ha tålamod.
  3. Känn din cykel. De flesta kvinnor har ägglossning halvvägs genom sin cykel eller ca fjorton dagar efter sin tid. När du försöker bli gravid, uppmärksamma din kropp och din cykel. Om du inte har någon lycka efter några månader, kan du ha en något annorlunda cykel. Det finns enheter som kommer att testa för att se om du har ägglossning eller så kan du använda en termometer för att ta din basala temperatur varje dag i en månad tills du ser en stegring i temperatur - det är sannolikt den tid när du har ägglossning.
  4. Se till att du är frisk. Den regelbundna skador vi gör på våra kroppar med kemikalier i vår mat, vatten och luft kan göra det svårare för vissa kvinnor att bli gravida. Öka dina chanser genom att få så friska som möjligt. Äta från naturen koncentrerar sig på frukt, grönsaker och fullkornsprodukter. Om du äter kött sedan hålla sig till magert och ekologiska alternativ där så är möjligt. Ta en multivitamin och få regelbunden motion så att kroppen kan förbereda sig för att vårda ett barn.
  5. Har regelbundna samlag under fertila period. Starta två eller tre dagar innan den bördiga delen av din cykel, har regelbunden samlag med din partner. Dra nytta av de möjligheter som i varje cykel, men gör inte din sexuella aktivitet handlar om fortplantning. Frustrationen av att inte bli gravid och en sällsam fokusering kan hindra närhet i er relation om du inte är försiktig för att hålla romantiken i sovrummet.
  6. Tala med din läkare. Om du efter sex månader du fortfarande inte är gravid är det dags att prata med din läkare. Det kan inte vara några problem, men du bör få en full examen och sedan sitta ner och prata om din hälsa.
  7. Fortsätt att försöka. Bli inte avskräckt om det tar lite tid. Om din läkare rekommenderar alternativ och behandlingar infertilitet, diskutera varje steg på vägen med din partner, så att du håller dig på samma sida om dina prioriteringar och skydda din hälsa.

För vissa kvinnor är det möjligt att bli gravid första gången de har oskyddat sex. För andra är det inte så enkelt. Om du är en som tar lite mer tid eller om du är osäker på din fertilitet, dessa steg när du vill bli gravid.