E2h

Hur man börjar en 30 - minuters intervall pågående program

Intervall Löpning är en typ av fysisk träning aktivitet som växlar stor genomslagskraft arbete med perioder av låg intensitet arbete eller låg aktivitet. De lågintensiva perioder återhämtningsperioder, då kroppen får vila eller återhämta sig från de högintensiva perioder utan helt stanna med jogga eller springa. Intervall löpning riktar det kardiovaskulära systemet och fungerar genom att trycka systemet till nästan maximum av ansträngning och gör det möjligt att återvinna lite under perioder med låg aktivitet.

Hur man börjar en 30 - minuters intervall pågående program. Börja din intervall kör genom att värma upp och utför stretching övningar.
Hur man börjar en 30 - minuters intervall pågående program. Börja din intervall kör genom att värma upp och utför stretching övningar.

Intervall Löpning är en utmanande aktivitet, men det är också mycket effektivt. Den allmänna tanken är att springa fort eller jogga, gå raskt och gå normalt - omväxlande dessa i intervaller. Med andra ord, de "skurar" av fysisk ansträngning hända i intervaller.

Om du vill starta en 30-minuters intervall program som körs, kanske du vill följa de föreslagna stegen nedan.

  • Börja din intervall kör genom att värma upp och utför stretching övningar. Detta kommer att förbereda kroppen för träning. Tillbringa några minuter för den varma upp verksamheten, företrädesvis inte mindre än 5 minuter, vilket inte bör räknas av mot totalt 30 minuter som du kommer att spendera för intervallet igång.
  • Börja gå på din normala gånghastighet för en fullständig 2 minuter. Därefter, i slutet av de 2 minuter, skynda lite så att du redan raskt gå. Gör detta i 2 minuter. Ökningen i hastighet kommer också att accelerera ditt hjärta och andning lite. Efter 2 minuter, öka din hastighet ytterligare i 1 minut. Denna minut livligare promenad kommer övergången dig till en långsam joggingtur.
  • Sedan ökar din takt igen så att den här gången du redan joggar långsamt. Jog bekvämt i 1 minut, sedan sakta ner till en rask promenad och gå på detta sätt för en annan minut. Upprepa rask promenad och långsam jogging sekvens tre gånger.
  • Efter den tredje upprepning, gå tillbaka till långsam jogga igen, men den här gången gör det i 1 minut och 30 sekunder. Därefter dämpas till rask promenad i 1 minut. Upprepa detta en gång till. Du kommer att märka att du har ökat tiden för högintensiva arbete (dvs. långsam joggning) utan att öka viloperiod (dvs. rask promenad).
  • Efter det, jogga igen, men den här gången, gör det i 2 minuter. Sedan gå i snabb takt i 2 minuter. Sedan jogga igen för ytterligare två minuter och "vila" i två minuter.
  • Använd de återstående minuter därefter att svalna. Detta innebär att du börjar sakta ner till en långsam promenad för att möjliggöra din puls och andning för att gå tillbaka till det normala.
  • Cap ditt intervall kör med cooldown övningar, såsom ljus stretching av dina nedre extremiteterna (eftersom dessa är de mest använda delen i kör). Särskilt kan du sträcka på låg rygg, gluteus, fyrhjulingar, hamstrings och vader.

Intervall löpning är en effektiv praxis inte bara för "proffs" som långdistanslöpare, sprinters och fotbollsspelare. Du kan också använda intervall som kör för att hålla dig frisk, passform och i god form.