E2h

Hur man börjar guidad meditation

Guidad meditation är en mental övning med en mer konkret mål än många av de mer östra meditation discipliner. Man mediterar uppnå eller uppnå något - befrielse från stress eller helande från en känslomässig sår, till exempel.

Hur man börjar guidad meditation. Stäng av telefonen om det behövs, och dämpa några lampor.
Hur man börjar guidad meditation. Stäng av telefonen om det behövs, och dämpa några lampor.

Medan Zen och mindfulness meditation kan vara ett ensamt strävan är guidad meditation kännetecknas av att behöva en guide. Många yoga studios, nya butiker ålder och andra alternativa leverantörerna livsstil kan erbjuda guidad meditation en kväll i veckan. Eller du kanske hitta någon att samarbeta med er, och ni två turas vara "guide". Guiden för meditationen deltar inte i meditationen, även om vissa människor tycker att styra en grupp genom en helande meditation är så upplyftande som mediterar själv.

De flesta människor kommer till guidad meditation genom band och cd-skivor, och de är en bra, liksom billig introduktion till konsten. Inspelningen kommer att innehålla mjuk musik och / eller ljud natur, och en mild röst kommer att instruera dig i sittande, få bekväm, och sedan börjar tankeprocessen som är en guidad meditation.

Guiden kan föreslå du tänka du går med en flod

Guiden kan föreslå du tänka du går med en flod, bredvid en solig äng. Steg för steg kommer berättelsen har du fokusera på målet - genom att spänna och slappna olika muskelgrupper vid en avstressande meditation, till exempel. Eller kanske gå under en mängd olika vattenfall och känna dina bekymmer tvätta bort, som en helande övning.

Om du är intresserad av att prova guidad meditation

Guiden kan föreslå du tänka du går med en flod. Om du är intresserad av att prova guidad meditation.
Guiden kan föreslå du tänka du går med en flod. Om du är intresserad av att prova guidad meditation.

Om du är intresserad av att prova guidad meditation, göra en webb-sökning för att hitta titlar på CD-skivor med mål som är lämpliga för dig. Ditt lokala bibliotek kan ha CD-skivor att låna ut, eller din lokala antikvariat. Bli inte besviken om du inte gillar den första CD du försöker, du kan hitta musiken eller berättarens röst irriterande eller guidade bildspråk för tråkigt eller inte är relevanta för ditt liv. Om så är fallet, låt att en go - du kanske måste prova flera CD-skivor innan du hittar en som genljuder med dina egna behov.

  1. När du har hittat en eller flera CD-skivor som tilltalar dig, avsätta en tid där du kan vara säker att du inte kommer att avbrytas. Om du har små barn, kan detta vara när de sover.
  2. Stäng av telefonen om det behövs, och dämpa några lampor. En del människor föredrar att meditera med levande ljus, och det ger en gynnsam atmosfär. Det är inte nödvändigt att sitta med benen i kors i lotusställning på golvet, men om du kan göra det bekvämt, med alla medel gör.
  3. Bär löst sittande kläder, och sitta i en bekväm ställning, vare sig på en stol eller på golvet. Liggande rekommenderas inte - det är för lätt att somna.
  4. Starta inspelningen efter att du har fått dig belägen och låt guiden ta dig bort.
  5. Låt några minuter efter slutet av meditationen för att försiktigt tillbaka till dig själv och din omgivning - hoppa upp för att hantera disken direkt efter att du har uppnått en stressfri tillstånd slags ruiner hela övningen.
  6. Försök att meditera 2-3 gånger i veckan för maximalt resultat.