E2h

Hur man botar aptitlöshet

En alltför rejäl aptit är ett problem för många, men å andra sidan kan för lite aptit vara en orsak - och symtom - av mer allvarliga hälsoproblem också. Om du lider av aptitlöshet, här är några av de sätt att hantera:

  • Rådgör med din läkare. Först och främst är det mycket viktigt att du rådgöra med din läkare för att ta reda på om din aptitlöshet är ett symptom på en allvarligare hälsa sjukdom. Kom ihåg att det mest angelägna sak att behandla den underliggande orsaken till aptitlöshet.
  • Försök grönsaksjuice. Morotsjuice och vattenkrasse juice är kända för att vara naturliga aptit boosters, och det är en bra idé att ta dessa vätskor en halvtimme innan måltid. För att göra denna blandning, helt enkelt extrahera saften av fyra morötter och en handfull vattenkrasse, och tillsätt lika delar vatten. Känn dig fri att öka mängden vatten om du vill minska bitterhet.
  • Prova aptitretare innan dina måltider Några exempel på aptitretare som skulle kunna förbättra din aptit innehålla följande:. Unga maskrosblad, ingefära, rosmarin och oliver.
  • Minska spänningen före måltid. En av de främsta orsakerna till aptitlöshet är stress. För att bekämpa detta, unna dig en aromterapi massage med två droppar vardera av svartpeppar olja och pepparmynta, en droppe ros Attar olja och fem teskedar mandelolja. Massera denna blandning på buken, med långsamma, runda och medurs stroke.
  • Adress matsmältningsbesvär. Annan möjlig orsak till din aptit förlust kan vara matsmältningsbesvär. För att åtgärda detta, prova någon av följande behandlingar: tugga fänkål eller kardemumma frön före måltider, smaksättning av livsmedel med cikoria, rosmarin eller kronärtskockor, eller smuttar vatten med en tesked av äpple-äppelcidervinäger. Du kan också hitta örtte effektiv: bara smutta på en kopp kamomillte (med rosmarin) eller en kombination av kryddnejlika, kanel och ingefära te.
  • Vet av mat och dryck för att undvika. Om du är en rökare, bör du veta att tobak och cigaretter kan hämma aptiten. Försök minska antalet pinnar du använder dagligen. Också dricka koffeinhaltiga drycker endast efter måltider, eftersom de är kända för att undertrycka aptit samt. Undvika att dricka för mycket vätska (även vatten) före måltid, eftersom överdrivet vätskeintag kan fylla din mage och komma i vägen för matsmältningen. Slutligen, undvika raffinerade livsmedel (t.ex. de som innehåller vitt mjöl och socker).
  • Motionera regelbundet. Regelbundna övningar är användbara för att stimulera hunger. Däremot undviker träna för tidigt efter en måltid, eftersom denna aktivitet kan orsaka matsmältningsbesvär.
  • Reglera dina måltider. Få ditt system vana vid att äta vid en bestämd tid varje dag, och äter små regelbundna måltider snarare än ovanliga, men mycket tunga måltider.


Hur man botar aptitlöshet. Rådgör med din läkare.
Hur man botar aptitlöshet. Rådgör med din läkare.

Kom ihåg att det viktigaste när det handlar om aptit förlust att ta reda på de bakomliggande orsakerna, och att ta itu med dessa orsaker omedelbart. Äta bör vara en trevlig aktivitet som främjar hälsan hos vår kropp, och det är bra att komma ihåg att det som vi lägger i våra kroppar kommer att vara en stor faktor i delstaten vår hälsa. Ta dig tid att ta hand om din matsmältningssystemet: din kropp kommer säkert tack för det!