E2h

Hur man botar en stel nacke

En stel nacke är en av de mest irriterande och vanligt "värk" att alla människor är mottagliga för. Även om inte en allvarlig skada, det är en bagatell irriterande och kan störa och även förstöra en produktiv dag. För det första, vad som orsakar nackstelhet? En stel nacke kan orsakas av ett antal saker - de vanligaste vanligtvis dålig sovställning (med ett felaktigt stöd hals), plötslig rörelse, eller hålla nacken eller huvudet i en ställning för länge (håller en telefon, stirrar på en skärm, etc är några exempel). Det finns olika sätt att försöka bota en stel nacke - beroende på var du befinner dig och vad du har till hands.

  • Varm kompress - Ett ​​av de enklaste naturliga sätt att bota stel nacke är att använda en varm kompress på området av halsen där det gör ont. Beroende på hur lång tid det tar, kan du välja att placera en på målområdet en gång i timmen. Om du inte har en varm kompress till hands, kan du försöka göra en SKIFT ett genom blötläggning en handduk i varmt vatten och tillämpa den på samma sätt som du skulle en varm kompress. Om en våt handduk är besvärligt, kan du också prova en flaska med varmt vatten.
  • Dusch och själv massage - Om du är hemma, är ett annat lugnande sätt att ta bort nackstelhet att ta en trevlig, varm dusch. Det varma vattnet kommer hjälpa till att lindra spänningar i nacken, medan duschen kan ge en fin och mjuk massage. Du kan prova själv massage samt efter dusch men vidta försiktighetsåtgärder när du gör det. Om du känner att du inte praktiseras tillräckligt bra för egen massage och kommer bara anstränga dina muskler mer försöker nå den ömma punkten, försök kräver en professionell massageterapeut.
  • Smärtstillande och salvor - Om du har varken tid eller resurser för en varm dusch eller en varm kompress, kan du välja att ta smärtstillande medel eller tillämpa salva för att lindra smärtan av en stel nacke. Naturligtvis, kontakta din läkare tar någon medicin så be honom eller henne om aspirin är okej för dig att ta för att lindra din stel nacke som vissa människor har känsliga magar och kan inte ta acetylsalicylsyra. Du kan också prova smärtstillande salvor att värma upp området och lindra en del av spänningen. Om du är känslig för krämer och salvor, återigen är det starkt rekommenderat att konsultera en läkare innan ansökan.


Om din nackstelhet kommer alltför ofta och de ovan nämnda åtgärder inte verkar lindra smärtan, är det bäst för dig att träffa en läkare och en kiropraktor om möjligt. Du kanske också vill ta en närmare titt på din sovande och arbetsrutiner - är din kudde ge adekvat och korrekt stöd? Förlorar du koll på tid arbetar framför en dator som din hals blir stel? Little vana förändringar kan gå en lång väg, och kan rädda dig från mycket smärta i framtiden.

Hur man botar en stel nacke. Dusch och själv massage.
Hur man botar en stel nacke. Dusch och själv massage.