E2h

Hur man botar förstoppning hos barn naturligt

Den normala tarmrörelser varierar från person till person

Den normala tarmrörelser varierar från person till person. Vissa människor kan ha att svara på samtalet i naturen minst två gånger om dagen. Andra går bara en gång eller bara en gång varannan dag. Trots detta breda variationen är det normala intervallet för tarmrörelser från tre gånger dagligen till tre gånger i veckan. Förstoppning uppstår när tarmrörelser inträffar mindre än tre per vecka minst, eller när det är svårt att utvisa avföring från kroppen, vilket kräver en hel del ansträngning och ansträngning.

Barnens förstoppning är ett akut problem

Hur man botar förstoppning hos barn naturligt. Se till att ditt barn är väl hydrerad.
Hur man botar förstoppning hos barn naturligt. Se till att ditt barn är väl hydrerad.

Barnens förstoppning är ett akut problem, antingen från den ändlösa litania av klagomål från barnet eller värre, avsaknaden av dem (som leder till problem senare). Om ditt barn är förstoppad, kommer du vill hitta en lösning som är naturligt och ofarligt för barnet. Här är några sätt som du kan bota dina barns förstoppning genom naturliga och icke-skadliga metoder.

  • Se till att ditt barn är väl hydrerad. Han bör ständigt dricka mycket vatten. Detta är en relativt vanlig, men obemärkt, orsaken till förstoppning. Dina tarmar inte bara ta upp näring från maten du äter, de också absorbera vatten från mat och dryck du tar i. Men om du inte kan ta tillräckligt med vatten dagligen och är uttorkad, blir avföringen även torktumlare och hårdare än normalt . Detta beror på att kroppen normalt absorberar en konstant förhållande vatten, och om de grundläggande nivåerna av vatten i maten är lägre än normalt, kommer avföring uppenbarligen blivit svårare att utvisa eftersom de saknar den mjuka konsistensen som krävs för att resa genom tarmen och ändtarmen.
  • Fiber är också viktigt för regelbundna och icke-förstoppad tarmrörelser. Fiber kommer från cellulosa, en växt kolhydrat som vi inte kan eliminera. Denna fiber i vår kost inte bara fällor vatten (göra vår avföring mjukare och lättare att utvisa), men också tjänar en rengöring funktion genom "sopa" avföring som har fastnat på väggarna i tarmarna. Detta kommer att bidra till att förebygga tjocktarmscancer och andra maligniteter senare. Du kan få tillräckliga mängder av fibrer genom att öka andelen grönsaker (särskilt gröna bladgrönsaker sådana, samt deras stjälkar) i din kost. Öka mängden grönsaker och ersätta deras motsvarigheter i kött och kolhydrater inte bara förbättrar din hälsa och välbefinnande, sänker också chanserna att få förstoppning.
  • Det finns också vissa livsmedel som främjar avföring, den mest kända av dessa är russin och katrinplommon. Dessa främja regelbunden avföring genom naturliga egenskaper frukt, och i själva verket används i högre medborgarnas hem som ett komplement vid behandling av deras förstoppning. Denna behandling tolereras väl hos barn och regelbundna portioner plommon eller russin kan vara avgörande för att uppmuntra regelbundna tarmrörelser.
  • Uppmuntra ditt barn att ha ett regelbundet schema avföring. Han borde kunna utveckla en ritual för att gå till pottan. Detta associativa utbildning kommer att främja regelbundna tarmrörelser genom att utbilda honom för att kontrollera hans kroppsfunktioner, även omedvetet.


Om barnet inte kan passera avföring eller gas, klagar över svår buksmärta, eller uppvisar ihållande kräkningar / mata intolerans eller förändringar i medvetenhet, kan du titta på ett fall mer komplicerat än enkel förstoppning. Ta ditt barn till sjukhuset och få honom undersökt av en läkare.