E2h

Hur man botar halsont och hosta med naturliga produkter

Det finns många möjliga orsaker till ont i halsen

Det finns många möjliga orsaker till ont i halsen, de vanligaste är en bakterie-eller virusinfektion, allergi eller föroreningar. Några av de mest uppenbara symptom på halsont inkluderar röda hals och smärta vid sväljning, som kan åtföljas av feber. Hosta också, kan orsakas av olika orsaker: en övre luftvägsinfektion som resulterar i irritation i de övre luftvägarna, slem från näsan, och föroreningar. Även om det finns många sätt att bota halsont och hosta med over-the-counter mediciner, men sedan igen det finns också mer naturliga sätt att bota dessa sjukdomar. Här är några sätt att bota halsont och hosta använda naturliga produkter:

Prova slemlösande mot hosta. Om du lider av hosta med slem, bör du aldrig ta mediciner som är formulerade för att undertrycka hosta, eller som är avsedda att torka upp slem. Det bästa sättet är att köpa slemlösande som hjälper lossa slem och som kommer att orsaka att du släpper det. Satsa på naturliga slemlösande finns i hälsokostbutiker. Om du lider av torr hosta, å andra sidan, är det bäst att du köper naturliga anti-irriterande som fungerar att lugna och lugna slemhinnan i övre luftvägarna.

Hur man botar halsont och hosta med naturliga produkter. Prova slemlösande mot hosta.
Hur man botar halsont och hosta med naturliga produkter. Prova slemlösande mot hosta.

Drick mycket vätska. Det är mycket viktigt att du dricker mycket varma vätskor när du har hosta eller halsont. Varmt vatten, örtte eller juice är bra val. Å andra sidan, undvika diuretika (t.ex. kaffe och soda), eftersom de kommer att spola ut välbehövlig vätska från dig kroppen via urinen.

Prova vegetabiliska rättsmedel för hosta. Två populära och effektiva rättsmedel är morotsjuice och kål te. Du kan också extrahera saften av kokt purjolök och dricka det med honung. En annan lösning är lök saft: skiva en rå lök, ringla honung på den och lämna det över natten. Nästa dag, extrahera två teskedar saft från löken och ta vätska varannan timme.

Försök naturläkemedel. För hosta med slem, dricka varmt te med örter som marshmallow, isop och timjan. För torr hosta, prova lakrits te.

För halsont, gurgla timjan, rölleka eller salvia te 3-6 gånger dagligen. I fallet med salvia te, bör du blanda det med en tesked äppelcidervinäger.

Det finns många möjliga orsaker till ont i halsen. Drick mycket vätska.
Det finns många möjliga orsaker till ont i halsen. Drick mycket vätska.

Prova aromaterapi. För ihållande hosta, prova ånga inhalationer med några droppar pepparmynta olja eller eukalyptus olja. Som ett alternativ till ånga inhalationer, kan du placera två droppar av den ovan nämnda olja på en näsduk, så du kan andas doften även när du är på språng.

I fallet med halsont

I fallet med halsont, kan du gurgla med varmt vatten blandat med två droppar vardera av citron olja och sandelträ. Se till att du spotta ut vattnet efter att du gurgla. Du kan också gurgla med varmt vatten blandat med tre droppar geranium eller citronolja. Ett annat sätt är att göra ånga inandning med mycket varmt vatten kombinerat med två droppar vardera av eukalyptus eller tallolja, och två droppar pepparmynta olja. Du bör göra denna behandling i 5 till 10 minuter, två gånger dagligen.


Kom ihåg

Kom ihåg, som med någon typ av åkomma, är det bästa sättet att göra förebyggande åtgärder. Du bör också komma ihåg att även om naturläkemedel är oftast ett säkert alternativ, bör du veta när det är dags att söka medicinsk hjälp. Söka medicinsk hjälp när dina symtom längre än några dagar, eller om du upplever svåra symtom.