E2h

Hur man botar illamående och magbesvär

Illamående är ofta ett resultat av rörelse

Illamående är ofta ett resultat av rörelse. Du kanske rida i ett plan, tåg eller ens en bil, och du kan få åksjuka. De flesta människor kommer att uppleva detta på grund av en mängd faktorer, såsom balansproblem eller magbesvär. Det kan även vara psyko-somatiska, vilket innebär att illamående orsakas av psykologiska faktorer.

Illamående och orolig mage kan behandlas på olika sätt, och dessa kan inkludera huskurer, over-the-counter mediciner och ibland även vanligt viljestyrka.

Hur man botar illamående och magbesvär. Ta anti piller åksjuka.
Hur man botar illamående och magbesvär. Ta anti piller åksjuka.

Ta reda på källan. Det första du bör göra när bota din illamående och orolig mage är att hitta källan. Dessa kan vara ett resultat av olika saker, bland annat resor, födoämnesallergier, laktosintolerans, alkohol, och även medicinering.

Ta anti piller åksjuka. Om illamående och orolig mage är ett resultat av rörelse, kan du finna tröst i att ta Dramamine eller andra anti piller åksjuka. Reser med bil, tåg, flygplan, buss eller bara om något sätt var du utsätts för acceleration och vänder vanligtvis orsaka illamående. Ta piller minst en halvtimme innan du reser för bästa resultat.

Ta receptfria läkemedel. Några över disk läkemedel kan bidra till att lugna ner en upprörd över magen och förhindra illamående. Dessa inkluderar Samarin, Mylanta och Maalox. För illamående, dessa inkluderar Emetrol och Nausene.

Ät kex. Ät vanlig läsk kex

Ät kex. Ät vanlig läsk kex. Äta något vanligt och allmänt smaklös hjälper till att minimera sin illamående. Detta beror vanligtvis på att en psykologisk effekt. Dessutom, inte äta för mycket, eftersom detta kommer att förvärra illamående och orolig mage.

Drick en platt läsk. Öppna en burk läsk (vilket märke du föredrar) och låt den stå i några minuter innan du dricker. Som ett alternativ kan du ta Alka-Seltzer på morgonen för att lugna magen, om din illamående är ett resultat av födointag eller alkohol.

Drick en Maalox och pepparmynta cocktail. Lägg till ett par droppar pepparmynta i en blandning av Maalox och destillerat vatten (ca en kvart varje). Du kan dricka några klunkar för att lugna magen. Du bör ha tillräckligt för att hålla dig under en dag.

Illamående är ofta ett resultat av rörelse. Ta receptfria läkemedel.
Illamående är ofta ett resultat av rörelse. Ta receptfria läkemedel.

Ät ingefära. Ginger har många medicinska egenskaper och härdning illamående och orolig mage är bland dessa. Du ett antingen dricka ginger ale, ta en ingefära kapsel, eller ens äta ingefära godis. Du kan vanligtvis hitta ingefära-baserade produkter som te och kapslar i butiker som säljer naturliga kosttillskott.

Undvik mejeriprodukter. Illamående och orolig mage kan ibland orsakas av mejeriprodukter, såsom ost och mjölk. Vissa människor kan få symptom av laktosintolerans.

Använd en värmedyna eller en varm vatten påse. Magbesvär ibland orsakas av matsmältningsbesvär. Du kan använda en värmedyna eller en varm vatten påse över magen liggande. Detta hjälper oftast bota upprörda magar.

Om illamående kvarstår även med dessa åtgärder och over-the-counter läkemedel, bör du rådgöra med din läkare. Detta är särskilt nödvändigt om du är osäker på ursprunget bakom illamående. Du kanske har en underliggande sjukdom som kräver läkarvård.