E2h

Hur man botar sängvätning med barn

Sängvätning är oftast en frustrerande och pinsamt skick

Sängvätning är oftast en frustrerande och pinsamt skick. Det är pinsamt för ett barn, eftersom det kan vara ett tecken på omognad. Det kan hindra honom från att gå med peer-aktiviteter som camping eller sleepovers rädsla för att sängvätning kan vara en skrattretande och pinsamt skick. För en förälder, kan det vara frustrerande att behöva städa upp efter ditt barn varje morgon.

Sängvätning resultat från flera orsaker

Sängvätning resultat från flera orsaker, som innebär fysiska och även känslomässiga skäl. Fysiskt, kanske ett barns blåsa inte vara mogen nog att hålla sig under sömnen. Andra faktorer som stress, ångest och familj problem kan också bidra till sängvätning. Om du har ett barn sju år eller äldre som fortfarande kissar i sängen, då är det nog dags att hitta en effektiv behandling.

Behandling genom medicinering

Hur man botar sängvätning med barn. Behandling genom medicinering.
Hur man botar sängvätning med barn. Behandling genom medicinering.

Medicinsk behandling för sängvätning innebär vanligtvis kontrollerar blåsan och anti-depressiva medel. Droger som Tofranil, ett antidepressivt medel, kan förskrivas för att hjälpa till att förbättra ditt barns sömnmönster. Dessa bör tas med försiktighet, men eftersom det kan leda till allvarliga biverkningar. Vissa läkare kommer att förskriva nässprayer som innehåller anti-diuretika. Dessa förhindrar att blåsan pga överfyllning under natten.

Behavioral behandling

De mest praktiska sättet att ta itu med sängvätning hos barn innebär uppförande och disciplin. Här är några sätt som du kan hjälpa till att bota sängvätning hos ditt barn.

  • Retention kontroll - Du kan träna ditt barn att stärka sin blåskontroll genom att försöka hålla i hans urin när han måste gå, oftast i några minuter, och sedan gradvis öka denna genom tiden. Övningar som detta kan bidra till att öka blåsans kapacitet och stärka de muskler som styr urinering. Dock bör du kontrollera med din läkare om säkerheten och användbarheten av denna metod.
  • Natt-lyft - Vakna upp ditt barn med jämna mellanrum under hela natten och be honom att urinera. Du kanske märker ett mönster eller en viss tid på natten då han upplever sängvätning "olyckor", och det är bäst att väcka honom precis innan den här gången.
  • Använd en våthet larm - fukt larm, som kan köpas från 10€ till 15€ dollar, kommer att varna ett barn om han är på väg att blöta sig själv. Detta kan kräva att vänja sig, men är till hjälp för att undvika "olyckor."
  • Minimera vätskeintaget på natten - Ge inte ditt barn dricker cirka två timmar före sänggåendet, och se till att han går på toaletten precis innan sova. Var noga med att kompensera för detta genom att ge honom tillräckligt med vätska under dagen, men.
  • Beröm ditt barn för framgång - När du tränar ditt barn mot sängvätning, är det viktigt att betona det positiva. Belöna ditt barn när han inte blöta sig på natten. Denna positiv förstärkning kommer att hjälpa honom att undermedvetet försöka bättre att inte våt sängen.

Sängvätning är oftast en frustrerande och pinsamt skick. Behavioral behandling.
Sängvätning är oftast en frustrerande och pinsamt skick. Behavioral behandling.

Härdning sängvätning innebär vanligtvis en hel del tålamod och en hel del försök. Framgång kan inte nödvändigtvis komma över en natt. Prova olika metoder, men vad som är viktigt är att försäkra ditt barn att sängvätning är inte ett brott. Det är ett tillstånd som kan lösas med förståelse, disciplin och omsorg.