E2h

Hur man botar vårtor och plantar vårtor använder gurkmeja

Vårtor är små hudtumörer orsakade av humant papillomvirus (HPV)

Vårtor är små hudtumörer orsakade av humant papillomvirus (HPV). Medan HPV är känt att resultera i livmoderhalscancer (därav "PAP" smeta att diagnostisera det), vårtor är i allmänhet inte allvarliga. De kan vara fula, dock. I vissa fall, kan de vara smärtsamma och obekväma. Vårtor är också smittsam och kan påverka antingen andra delar av kroppen eller andra människor som en drabbad person kommer i kontakt med.

Plantar vårtor är vårtor som finns på fotsulorna

Plantar vårtor är vårtor som finns på fotsulorna. Dessa är oftast på hälen eller bollar på fötterna. På grund av sin placering, kan de vara smärtsamma när hon gick, och kan förhindra lidande från att njuta av en mängd olika rörelser. Därför plantar vårtor behöver vanligtvis behandlas så snart som möjligt.

Behandling av vårtor inkluderar olika over-the-counter rättsmedel som salicylsyra. Dermatologiska behandlingar innebär vanligtvis kryogeniskt frysa vårtan och låta den falla av, eller cauterizing vårtan tills den faller av. Växtbaserade behandlingar kommer att omfatta tillämpningen av någon ört eller olja som fungerar som ett anti-virala medel.

Hur man botar vårtor och plantar vårtor använder gurkmeja. Applicera på gasväv eller på det drabbade området.
Hur man botar vårtor och plantar vårtor använder gurkmeja. Applicera på gasväv eller på det drabbade området.

Vad du behöver:

  • Gasväv kuddar
  • Självhäftande tejp
  • Olivolja
  • Pulveriserad gurkmeja

Göra en pasta. Gurkmeja kan användas som ett anti-viralt medel. Du kommer dock att behöva göra det till en pasta så att den kan tillämpas lättare. Blanda pulveriserad gurkmeja med olivolja tills du får en pasta-liknande konsistens.

Applicera på gasväv eller på det drabbade området. Applicera lite av pastan på gasväv eller på vårtan-drabbade området. Om du har plantar vårtor, kan du behöva tillämpa klistra på ett större område. Enstaka vårtor på andra delar av kroppen (t.ex. ansikte och händer) kommer att kräva mindre.

Täck det drabbade området med gasbinda. Använd Micropore eller bandage lim för att hålla gasväv på plats. Se upp för kontakt med kläder, eftersom gurkmeja fläckar.

Vårtor är små hudtumörer orsakade av humant papillomvirus (HPV). Täck det drabbade området med gasbinda.
Vårtor är små hudtumörer orsakade av humant papillomvirus (HPV). Täck det drabbade området med gasbinda.

Ändra gasväv dagligen. Upprepa ovanstående steg dagligen och se till att använda färsk gurkmeja pasta och ersätta gasväv. Din körsträcka varierar, men vissa människor har rapporterat sina vårtor falla av inom en veckas tid.

Titta på din hygien. Vårtor orsakas av HPV-viruset

Titta på din hygien. Vårtor orsakas av HPV-viruset, men de trivs i fuktiga, mörka områden av din hud. Hålla fötterna torra, för att förhindra bildandet av nya plantar vårtor, och för att minimera spridning. Bär torra, bomull strumpor och ändra dina strumpor om de blir indränkt i svett.

. Andra behandlingar Bortsett från pasta gjord av gurkmeja, kommer andra behandlingar för vårtor innehålla följande:

  • Gnid salicylsyra varje dag. Du kan använda en pimpsten eller fil för att skrubba ytan av vårtor, för att minska deras storlek.
  • Citron, limejuice, eller någon annan citrusfrukt kan också användas som en exfoliant. Andra naturliga syror inkluderar äppelcidervinäger och vitvinsvinäger.
  • Vitlök är också känt för sina antimikrobiella egenskaper. Du kan krossa och gnugga en vitlöksklyfta i de drabbade områdena två gånger dagligen.

Om dina vårtor kvarstår måste du besöka din hudläkare, så att hon kan avgöra den bästa behandlingen för dig. Kauterisation och kryogen frysning kan vara lite dyrare än huskurer, men dessa kan minska och ta bort vårtor i så lite som två behandlingar.