E2h

Hur man bygger och upprätthålla ett starkt immunförsvar

Ett starkt immunförsvar är viktigt att hålla oss från att vara sjuka och stressade. Vi måste ta väl hand om vår kropp att göra de saker vi behöver göra på jobbet och hemma. Kontrollera informationen nedan för att få en uppfattning om hur du kan få det starkt immunförsvar som du behöver.

Här är stegen om hur man bygger och upprätthålla ett starkt immunförsvar:

  1. Upprätthålla en väl balanserad kost. Ät rätt typ och mängd av mat. Din mat och dryck intag är där du får din näringstillförsel för dig att upprätthålla en sund kropp. En väl balanserad kost ger också tillägget du behöver för optimal tillväxt och kroppens utveckling som behövs för att ha ett starkt immunförsvar.
  2. Ät frukt och grönsaker. Phytonutrient behövs för att stärka kroppens immunförsvar mot infektioner och sjukdomar. Det är oftast hittas i frukt och grönsaker. Dessa är bra källor av vitaminer och mineraler som hjälper till att hålla kroppens immunförsvar starkt.
  3. Få massor av vila. Kroppen behöver för att få tillräcklig vila för att återställa sig från stammen den får från våra dagliga rutiner. Ladda genom att få tillräckligt med vila. En fridfull sömn hjälper till att återställa våra kroppar och även uppdaterar våra sinnen. Det är under dessa tider som våra kroppar släppa starka immun-förbättra egenskaper som gör vårt immunförsvar starkare. Det är därför sömn är viktigt, speciellt när vi är sjuka.
  4. Motionera regelbundet. Håll din kropp i god form genom att träna regelbundet. Det hjälper också att upprätthålla ett starkt immunförsvar. Att vara i form hjälper oss att känna starkare och piggare. Regelbunden motion låter oss hänga med varje dag stress i livet. Motion kräver inte att du ska gå till gymmet för några tunga lyft. Du kan bara jogga eller promenera runt kvarteret.
  5. Drick mycket vatten. Sex till åtta glas vatten är den perfekta mängden dagliga vattenintag. Detta är nödvändigt för att bibehålla de kroppsvätskor som vår kropp behöver. Kroppsvätskorna har många viktiga roller som låter våra kroppar fungera. Det är därför det rekommenderas att vi alltid återfukta hela dagen.
  6. Ta vitamin C, D och E vardagliga. Vitamin C upprätthåller en god immunglobulin. Detta är den blodprotein som fungerar som sjukdomsbekämpande antikroppar som produceras av kroppens immunsystem. Vitaminer D och E är också viktigt att effektiviteten i immunförsvaret. Du får dessa vitaminer från fettsyror som finns i vegetabilisk olja och fiskolja.
  7. Undvik överdriven röka och dricka. Missbruka kroppen kan sänka ner immunförsvaret. Det gör att du riskerar infektioner och sjukdomar. Avgifta om du behöver. Upprätthålla en hälsosam livsstil för att hålla kroppen frisk och stark.
  8. Undvik för mycket stress. Ledande ett mycket stressigt liv gör dig mottaglig för sjukdomar och över-trötthet. Stress kan också sänka ner kroppens immunförsvar. Hitta tid att koppla av och varva ner.

Håll kroppen frisk

Hur man bygger och upprätthålla ett starkt immunförsvar. Upprätthålla en väl balanserad kost.
Hur man bygger och upprätthålla ett starkt immunförsvar. Upprätthålla en väl balanserad kost.

Hålla kroppen frisk. Förse den med alla rätt näringsämnen som kommer att hjälpa till att bygga ett starkt immunförsvar. Alla behöver ett starkt system av immunitet för att låta oss fungera varje dag.