E2h

Hur man designar en diet för stroke

En stroke inträffar när blodet inte når hjärnan och hjärnvävnad blir skadad. Detta sker när artärerna blir igensatt på grund av fett och toxiner från kosten. Det kan vara en orsak till högt blodtryck. När man utformar en diet för personer med stroke, välj bara mat som hjälper dem att återhämta sig och förhindrar ytterligare stroke anfall.

Beakta effekterna av medicinering. Det finns vissa mediciner för stroke som samverkar med mat. En av dessa är warfarin (ett läkemedel som förhindrar blodproppar) som interagerar med vitamin K (vitamin som hjälper blodet att koagulera ordentligt). När slaget offret tar warfarin, se till att han får en konsekvent mängd vitamin K. aldrig minska eller öka sin intag vitamin K drastiskt, eller han kan lida blödningar. Vet effekterna av sin medicin på vissa livsmedel och planera sin kost därefter.

Minska natrium (salt) i sin kost. Salt ökar blodvolymen, vilket leder till högt blodtryck och stroke. Ge aldrig salt mat. Kontrollera salthalten i maten du tänker ge strokepatient och välj salt-fria alternativ. Undvik att använda salta kryddor. Aldrig mata slag mat offret skräp, dessa inte hjälpa honom att bli frisk och förvärrar hans tillstånd.

Inkludera kalium i sin kost. Kalium minskar natrium i kroppen. Kalium rika livsmedel är apelsiner, bananer, tomater, avokado, potatis, spenat och plommon. Var försiktig så att du ger konstanta mängder av kalium när strokepatient tar warfarin.

Hur man designar en diet för stroke. Beakta effekterna av medicinering.
Hur man designar en diet för stroke. Beakta effekterna av medicinering.

Ge massor av frukt och grönsaker. Frukt och grönsaker är rika på vitaminer som hjälper kroppen att återhämta sig från stroke. Det ger välbehövlig fiber för att rensa ut gifter och fetter från matsmältningssystemet. Men aldrig ge för mycket fibrer för att förhindra förstoppning.

Ge aldrig kolesterol-rik mat. För mycket fett och kolesterol i kosten är den huvudsakliga orsaken till stroke. Aldrig förvärra hans tillstånd genom att inkludera rött kött, mejeriprodukter, och förädlade livsmedel i sin kost. Istället ge honom fettsnål mat och magert kött.

Ge mat med omega-3. Omega-3 är en fettsyra som förekommer i fisk som sänker kolesterolnivåerna. Lax och makrill är några fiskar som är rika på omega-3. Om slaglängden offret är allergisk mot skaldjur, överväga att ge omega-3-tillskott istället.

När slaget offret har svårt att äta. Minska natrium (salt) i sin kost.
När slaget offret har svårt att äta. Minska natrium (salt) i sin kost.

Lägg korn till kosten. Korn är kända för att sänka kolesterolnivåerna i kroppen. Välj brunare sorter av spannmål, eftersom detta är mer naturligt och friskare än vitare sådana. Fullkorn är särskilt effektiva, ta med detta i sin kost så är möjligt.

Ge liten måltid portioner. Ge aldrig för mycket mat än vad de strokepatient behöver. När livsmedel konsumeras i överskott, blir överskottet till fett som ökar risken för en annan stroke.

Ge aldrig stekt mat. Stekt mat har högt kolesterol i dem. Istället för stekning, anser bakning, ångkokta eller andra alternativ matlagning.

När slaget offret har svårt att äta

När slaget offret har svårt att äta, tänka mosa maten. Se till att maten du ger är lätt att äta. Förklara fördelarna med den mat du ger för att uppmuntra offret att acceptera den nya kosten.