E2h

Hur man donera hår för barn med cancer eller alopecia

Donera håret för välgörenhet

Mänskligt hår behövs för att göra peruker för barn med cancer eller för barn som lider av alopeci aerata, som är permanent håravfall mestadels från hårbotten. Andra kan lida av en sjukdom som kallas trichotillomania. Experter tror att det är en form av tvångsmässiga beteenden. Personer som lider av denna sjukdom har liten kontroll över sitt beteende och ofta uttrycka sin frustration, ilska och spänning genom att tvångsmässigt drar sitt hår, lämnar dem med kala fläckar. Det finns ett fåtal myndigheter som accepterar donationer av människohår och bearbeta dem för att göra peruker. Om du vill donera håret till välgörenhet, här är vad du behöver göra.

  1. Välj rätt välgörenhet som du kommer att donera ditt hår. Lås av kärlek är en populär välgörenhetsorganisation som har lämnat ett antal peruker för barn med cancer och de med alopeci aerata och offer för svåra brännskador i hårbotten.
  2. Ta hand om ditt hår och hålla den i gott skick när det växer. Den hästsvans som du kommer att donera ska ha en minsta längd på tio inches. Håret ska vara bunden i en hästsvans eller flätade innan det klipps.
  3. Om ditt hår är tillräckligt lång för att möta längden kravet, schamponera håret och skick det. Se till att den är torr innan du kopplar den i en hästsvans eller ha det flätade. Håret ska vara fri från fukt innan du lägger den i en plastpåse och försegla den.
  4. Du kan donera permanentat eller färgat hår men aldrig har det blekt. Blekt hår kommer att avslås eftersom det inte tål den process som krävs vrida håret i peruker. Blekt hår blir väldigt torrt och sprött och mottaglig för skador. En annan sak är att det kommer att bli mycket svårt att matcha blekt hår.
  5. Endast rent hår kan doneras. Håll hästsvans på plats när du lagra vårt hår i en plastpåse. Inte lämna håret som har sopats från golvet. Likaså är hår som har rakat av huvudet inte användbar. De accepterar bara håret som har klumpas ihop i en prydlig hästsvans eller de som är flätade. Om du bestämmer dig för att du vill att raka huvudet, bör du dela upp håret först i sektioner och göra små hästsvansar och avskurna så nära hårbotten som möjligt. Se till att håret inte kommer i kontakt med golvet när du skär dem.
  6. Dreadlocks är inte godtagbart för donation. De kan inte formas till peruker. Om ditt hår är skiktad, kan du donera fortfarande håret så länge som den längsta lagret är tio inches i längd.
  7. Om ditt hår är lockigt, sträcka ut curl innan mätningen. Det bör också uppfylla längdkraven av tio inches från rot till topp.
  8. Grått hår och kort hår som tas från ponytails och skikt används inte vid tillverkning av peruker. Istället säljs ut för att hjälpa till att täcka kostnaderna för peruken tillverkning.

Hur man donera hår för barn med cancer eller alopecia. Ta hand om ditt hår och hålla den i gott skick när det växer.
Hur man donera hår för barn med cancer eller alopecia. Ta hand om ditt hår och hålla den i gott skick när det växer.

Placera håret i en plastpåse och förslut den. Du kan också donera hår som har skurits länge sedan som det är knutet i en hästsvans eller flätade. Placera plastpåse inuti ett vadderat kuvert och skicka håret till din favorit välgörenhet. Lås av kärlek kommer att skicka dig ett intyg om donation. Vill kolla andra webbplatser som de Pantene Beautiful Längder, barn med håravfall, barnleukemi Foundation, Matter of Trust och peruker för barn.