E2h

Hur man följa reglerna för säker graviditet motion

Att ha ett barn kan vara en av de mest stressande

Att ha en bebis kan vara en av de mest stressande, men mest tillfredsställande upplevelser i ditt liv. Du kommer att bli dubbelt fråga nu om ditt personliga välbefinnande och hälsa, eftersom du inte bara ta hand om din egen kropp, men du tar hand om livet på ditt ofödda barn. Det är viktigt att du kan ta hand om dig själv genom att följa rätt kost, ta råd av din barnmorska, och hålla dig passform. Du kan ha en hård tid, speciellt när graviditeten fortskrider, men med kärleken i din partner och en hel del stöd från familj och vänner, bör du kunna dra igenom. Kom ihåg, blir det allt värt det när du äntligen håller denna lilla paket av glädje i dina armar.

Borta är de dagar då gravida kvinnor behandlades som invalider och tvingas till ett stillasittande livsstil av rädsla för ett missfall. Medicinen har nu avancerat till en punkt där läkarna inser att motion är viktigt för välbefinnandet för både mamman och barnet. Genom åren har läkarna kommit till enighet om att motion är inte bara ofarliga, men är faktiskt välgörande för både modern och det ofödda barnet. Du kan nu träna så länge du följer reglerna för säker graviditet motion.

Hur man följa reglerna för säker graviditet motion. Första steget borde innebära att tala med din läkare.
Hur man följa reglerna för säker graviditet motion. Första steget borde innebära att tala med din läkare.

  1. Första steget borde innebära att tala med din läkare. Han kommer att behöva gå igenom din för eventuella villkor som kan kontraindikation motion. Om du är frisk och sund, och har inga andra problem som kommer att stoppa dig från att driva en aktiv livsstil, kommer han att klara dig för motion. Också lyssna noga för de råd läkaren kan ge om vilka aktiviteter för att undvika och till och med vilken månad av graviditeten kan du tryggt fortsätta de övningar du har planerat. Du kommer också att ta del av rätt kost och uppföljning som behövs för att garantera en säker graviditet.
  2. Ta del av vilka övningar eller sportaktiviteter du måste undvika. Dessa kommer att omfatta dessa sporter och aktiviteter där du kommer att vara på en högre risk för att falla, eller övningar som belastar ryggen och lederna. När ditt saldo kommer att förändras på grund av den ökande storleken på ditt barn, kommer de flesta aktiviteter som cykling och skridskoåkning är inte bra för dig. Jogging och andra lågintensiv kardiovaskulära övningar kan vara mer lämpligt om du vill bränna överskottet poundage att du oundvikligen kommer att få under din graviditet.
  3. Bär lämpliga kläder. Du bör vara säker på att dina rörelser inte är så begränsad och att du inte överhettas och svimmar av uttorkning. Det kommer att vara bra att investera i ett par bra löparskor eller cross utbildare.
  4. Håll koll på den riktiga mönstret av motion. Se till att du alltid är släckt och undvika uttorkning. Innan du börjar din träning, börja med stretching och uppvärmning aktiviteter. Upprätthålla ett hjärtslag som är 160 eller lägre. Ta dig tid att kyla ner efter övningarna och se till att du sträcka igen.

Motion kommer inte bara vara bra för din kropp

Motion kommer inte bara vara bra för din kropp, men kommer att hjälpa din självkänsla och humör också. Kom ihåg att vara säker, och alltid närma sig en professionell när du har tvivel eller frågor. Gör inte dig själv för risker.