E2h

Hur man förbereder en klient för en massage

Förbereda en klient för hans planerade massage är viktigt att se till att han får exakt vad han betalar för. Eftersom en massage är en intim aktivitet där kunderna måste släppa en tillräcklig hämning kommer en massageterapeut behöver göra några manövrering för att bryta isen. Genom att bryta isen och anpassa de villkor och miljö för att säkerställa klient total avkoppling, kan du uppmuntra honom att lita på att han är bokstavligen i goda händer. En bra massageterapeut kommer att följa vissa förfaranden och riktlinjer för att korrekt förbereda en klient för en perfekt massage.

Hur man förbereder en klient för en massage. Presentera dig själv och skaka hand.
Hur man förbereder en klient för en massage. Presentera dig själv och skaka hand.

  1. Presentera dig själv och skaka hand. När du kommer in i rummet och se din klient, är det första och riktigt sak du ska göra för att presentera dig själv och skaka hans hand. Kom ihåg att säga ditt namn tydligt och fortsätt med att fråga honom hur han mår just då. Samtidigt erbjuder skaka hans hand. Om han accepterar, skaka hans hand ordentligt. Eftersom ditt arrangemang är rent professionellt, bör du agera delen. En bra hand skaka är en bra början att andas professionalism.
  2. Prata med din klient. Vissa människor tycker om att prata bort med sin massage terapeut medan andra håller tyst. När du kommer in i rummet och presentera dig, försök ta reda på om din klient kommer att vara den pratsam typ eller den mystiska tysta typen. Om han är pratsam typ och sedan fortsätta att engagera sig i samtal med honom. Ett bra samtal kan lägga till sin total avkoppling. Om han är den tysta typen, ska du inte initiera onödig konversation.
  3. Klargöra typ och längd massage. När du presentera dig själv, skaka sina händer och avsluta artigheter och småprat, måste du fortsätta professionalism genom att låta honom veta vilken typ av massage du kommer att göra. Om du vill att han ska välja olika massage stilar som du kan göra, så fråga honom tydligt. Se till att förklara varje massage om han ber dig att. När han väljer massage stil, relä till honom högst massagen.
  4. Be klienten för preferenser. Innan du börjar massagen, be kunden om han har särskilda områden som han vill att du ska fokusera på. Dessutom, kom ihåg att fråga din klient om han har några medicinska tillstånd som du bör veta som kan påverka massage. Du måste be din klient om han vill något bakgrundsmusik under massagen också. En annan aspekt av massage som du behöver bekräfta är inställningen av oljor och dofter. Har kunden att välja oljan och dofter som ska användas.
  5. Entertain frågor. Kunder, särskilt första timers, kan ha frågor om tjänsten du tillhandahåller. Det är viktigt att du har möjlighet att svara på frågor kastas på dig. Dessutom, om du underhålla din klient, kan man lägga till honom gillar och litar du.

Förbereda din klient på samma sätt som anges ovan kommer att säkerställa att din klient kommer att njuta och koppla av under hela massagen. Samtidigt är chansen att din klient kommer tillbaka för mer kommer att avsevärt öka.