E2h

Hur man förbereder ett hem botemedel mot eksem

Även känd som dermatit

Även känd som dermatit, är eksem en hudinflammation karaktäriseras av klåda, rodnad, torrhet, stötar hud och smärta. Den förekommer hos vuxna, små barn och spädbarn. Eksem anses ett ärftligt tillstånd, men i många fall orsakas av överdriven stress, exponering för värme, rester tvättmedel och allergier. Det sägs också att förvärras av vädret. Olika dermatit behandlingar finns tillgängliga på marknaden idag. Men eftersom de ofta innehåller starka kemikalier, är naturliga hem behandlingar anses vara en bra alternativ. Här är hur man gör hem rättsmedel för eksem.

Hur man förbereder ett hem botemedel mot eksem. Havregryn bad behandling.
Hur man förbereder ett hem botemedel mot eksem. Havregryn bad behandling.

  • Havregryn bad behandling. En forntida hud behandling, har havremjöl rengöring och läkande egenskaper som effektivt kan behandla eksem. Det har också en lugnande effekt som lindrar smärtan borta. För att förbereda badet, helt enkelt fylla ditt badkar med ljummet vatten. Lägg två koppar rå unflavored eller kolloidalt havremjöl. Om du vill kan du slipa havregryn 1. Innan den i vattnet. Skaka vattnet. När badet är klar, doppa dig i 15 till 25 minuter. Skölj själv efter, och sedan klappa huden torr.
  • Herbal rengöringsmedel. Denna cleanser har anti-inflammatoriska egenskaper som stoppar inflammation, rodnad och klåda i huden. Att förbereda, helt enkelt blanda en tesked vallört rot, en tesked hal alm bark och en tesked vit havre bark tillsammans. Lägg två koppar vatten. Koka blandningen under några minuter. När det är kallt, filtrera de fasta ämnena. Nu kan du använda blandningen som en vanlig rengöringsmedel.
  • Herbal lotion. För att förbereda, krossa Spearmint blad och löv maskros. Tillsätt några droppar olja. Jungfruolja är bäst att använda, på grund av dess anmärkningsvärda läkande egenskaper. Blanda ingredienserna tillsammans och sedan tillämpa den behandling till det drabbade området. Lämna den där i ca 30 minuter. Skölj huden med kallt vatten och klappa den torr efter. Detta växtbaserade lotion minskar inflammation och lindra klåda.
  • Cleansing skrubb. Denna scrub kommer skala bort döda hudceller utan att förvärra inflammation i huden. Förbered denna scrub genom att först blötläggning nötter för ett par minuter. Sedan slipa dem i en mixer. Lägg en skiva avokado. Blanda ihop dem tills blandningen uppnår en krämig konsistens. Tillämpa detta på huden i en masserande rörelse. Lämna den där i 10 minuter. Skölj med ljummet vatten.
  • Papaya behandling. Vida känd för sina många hud fördelar är papaya vara ett effektivt eksem behandling. För att göra en papaya behandling måste du mosa en handfull papaya frön. Applicera fröna till det drabbade området och lämna dem i 10 minuter. Skölj efter. Den klåda kommer att avta efter denna behandling.
  • Kall kompress. Doppa en mjuk, ren handduk i en skål med kallt vatten. Pressa överflödigt vatten ut. Sedan lägga tvättlapp över det drabbade området. Fukta tvättlapp vid behov. Applicera en kall kompress i 10 minuter för att lindra klåda.


Kom ihåg att det är mycket viktigt att rådgöra med din läkare eller hudläkare om du vill prova hem rättsmedel eksem. Använd aldrig något på huden utan en läkare råd för att förhindra ytterligare inflammation.