E2h

Hur man förbereder för allergi säsong

Våren och sommaren är vackra säsonger att låta solen i ditt hem, men nackdelen är att allergener definitivt invaderar ditt hem också. Det är därför våren och sommaren säsonger går av en annan mindre populära alias som kallas "allergi säsong." Om du nysningar, hosta, och upplever rinnande ögon i början av allergi säsong, måste du vidta åtgärder för att skydda dig själv och din familj.

Så här förbereder för allergi säsong.

Hur man förbereder för allergi säsong. Stäng fönstren hemma när du är borta.
Hur man förbereder för allergi säsong. Stäng fönstren hemma när du är borta.

  1. Köp en avfuktare. Om du fortfarande inte har en lagrad någonstans i ditt hem, är det. En avfuktare rengör och kyler luften i ditt hem och samtidigt förhindra mögel, svamp och andra allergener från att permanent uppehållstillstånd och sprider sig snabbt i en plats där du ska känna dig trygg och hälsosam. Soleus eller Danby avfuktare är dina bästa val. Prispunkter varierar beroende på storlek och hästkrafter, men det bör inte vara svårt för dig att hitta något börjar vid 150€.
  2. Stäng fönstren hemma när du är borta. Varje dag innan de lämnar för arbete, när man kör ärenden och när ingen är kvar hemma, nära alla fönster för att hålla allergener ut eller åtminstone minimera dem från ditt hem. Ditt hem kommer att vara stuffy när du kommer hem, men som lätt kan lösas genom att slå på luftkonditioneringen under en kort tid innan du öppnar fönstren igen.
  3. Ändra dina lakan varje vecka. Oavsett hur ofta du damm eller ren kommer allergener dela dina lakan med dig tvätta så att dina lakan i veckan.
  4. Låt dina madrasser njuta av solen. Vill du ha en mycket prisvärd och naturligt sätt att desinficera dina madrasser? Ta ut och låt den suga upp värmen från solen. Gör detta när solen är som starkast. Att göra detta kommer inte bara desinficera fibrerna, men också döda allergener och kvalster klamrar sig fast den.
  5. Vakuum och svep dagligen. Under våren och sommaren, förväntar ditt hem vara en härlig kandidat för alla typer av allergiframkallande sökrobotar som är osynliga för blotta ögat. Hålla dessa peskies ur ditt hem genom dammsugning mattor och sopa under mattan också.
  6. Kasta dina kläder i en plastpåse efter användning. Du vet inte vad du föra in i ditt hem utifrån. För att vara säker att dessa inte pollinera i dina kläder och sprids i väggar eller torra korg, skulle det vara bäst att hålla begagnade kläder i en plastpåse för tvätt senare.
  7. Håll dina skor utanför tills .... Du är klar rengöring sulorna på dina skor och torka ned allt innan föra eller förvara dem i ditt hem.
  8. Håll utkik på väderleksrapporten. Det kan vara extra blåsigt på vissa dagar så håll koll på vädret i ditt område så att du kan förbereda detta.
  9. Underhålla din trädgård. Våren och sommaren är pollinering säsong. Rake bladen i din trädgård och vattna jorden för att minimera fel, damm och pollen.
  10. Fylla på allergi medicin men .... Innan du gör det bör du kontakta din läkare och få ett recept. Kasta ut medicin i skåp som har varit där från förra våren och sommaren.

Våren och sommaren är tänkt att avnjutas och firade. Om du tar dessa förslag och agera på dessa, kommer du minska avsevärt chanserna att få allergier.