E2h

Hur man förbereder för hängslen

Även hängslen har ett dåligt rykte för att göra en individuell look och tala roliga, de är en nödvändig del av dental utrustning om du behöver ha korrigeringar görs på dina tänder. Hängslen är en ortodontisk anordning som kan göra underverk för att korrigera dentala inriktning och trängsel. De kan hjälpa dig att uppnå den perfekta uppsättningen pärlvita tänder. Om du är inställd på att ha hängslen, måste tandläkaren för att förbereda dina tänder så att du bekvämt kan bära dem. För din del, det finns saker du kan göra för att hjälpa till att underlätta övergången till få tandställning.

  • Prata med din tandläkare. Vet vad som väntar innan och efter du får dina hängslen. Lyssna på din tandläkare när han förklarar proceduren för att installera hängslen. Fråga hur länge du måste bära dem. Beroende på hur allvarliga dina tandproblem kan du behöva bära hängslen allt från sex månader till tre år. Tandläkaren ska göra en grundlig checkup och röntgen av dina tänder för att bestämma den bästa typen av hängslen för din situation. Han kommer också att ta eventuella befintliga tandproblem innan du installerar tandställning.
  • Öva god tandhygien. Borsta tänderna väl och tandtråd varje dag. Massera tandköttet för att förbättra cirkulationen. Ju friskare tänder, desto lättare kommer du att kunna anpassa sig till att få tandställning. Om du har tuggummi eller tandsjukdomar, kanske du inte kunna få tandställning direkt.
  • Förutsättning dig själv att du kommer att behöva leva med hängslen i tiden. Ta bort från ditt tankesätt någon negativ koncept om hur du använder hängslen. Det kommer inte att göra dig ful eller impopulär. I själva verket är det ett nödvändigt verktyg för att hjälpa korrigera eventuella dentala brister.
  • Har några antiinflammatoriska smärtstillande medel redo. Fylla på ibuprofen innan du får dina hängslen. Dagen efter att du får dina hängslen, kommer du att känna smärta på grund av justering du tänder genomgår. Det kan vara svårt att äta och du kommer att känna obehag.
  • Förbered din mat. Dagen innan du får dina hängslen, ägna sig åt saker som du kommer att ha en svår tid att äta när du får tandställning. Detta inkluderar kött och saker som kan fastna i trådarna på dina hängslen. Stock ditt kylskåp och frys med mjuk och lätt att äta mat så du kan fortfarande äta när du får dina hängslen. Glass och frukt skakningar är lugnande att äta om du nyligen har tandställning. Det kan vara svårt att tugga direkt efter, så har vissa mjuka mat som bananer, potatismos och pasta till hands.
  • Köp en tandborste speciellt utformad för dem som använder ortodontiska apparater. Du kan inte använda en vanlig tandborste för att rengöra tänderna när du har tandställning, så köp en speciellt utformad en. Det kommer att säga på förpackningen tandborsten är avsedd för tänderna med hängslen. Om du har känsliga tänder, byta till en tandkräm som Sensodyne.


Förvara dessa i åtanke när du förbereder dig för att få tandställning

Hur man förbereder för hängslen. Prata med din tandläkare.
Hur man förbereder för hängslen. Prata med din tandläkare.

Förvara dessa i åtanke när du förbereder dig för att få tandställning. Om några dagar ska smärtan avta och du vänja din nya hängslen på nolltid. Gå tillbaka till din tandläkare var 2-4 veckor för din vanliga inställningar så att du kan få resultat mycket snabbare.