E2h

Hur man förstå ögat floaters

Där du är

Där är du, som ligger på en bädd av gräs stirrar upp i nästan hopplöst blå himmel. Perfekt innehåll ... men sedan märker du en mörk liten fläck eller sträng i ditt synfält, distrahera dig från din dröm. Du gnuggar ögonen för att försöka spola ut allt som är i det, bara för att finna att det speck kvarstår, rusa fram och tillbaka med förflyttning av din blick. Du är en av de många människor som har öga floaters.

Hur man förstå ögat floaters. Varför inte ögat gnugga bli av flottören?
Hur man förstå ögat floaters. Varför inte ögat gnugga bli av flottören?

 1. Varför inte ögat gnugga bli av flottören? Ögat-gnugga inte fungerade eftersom ögat floaters är inte på ytan av ögat, utan snarare ligger inom glaskroppen i ögat. Normalt är glaskroppen (den geléliknande klot som utgör huvuddelen av vår ögongloben) transparent och kastar ingen skugga på vår näthinna. Eye floaters är resultatet av små klumpar som kan bildas inuti glaskroppen, när vi ser floaters när vi tittar upp i himlen eller på en vit vägg, vi tittar på de skuggor som dessa klumpar kasta ner våra ljuskänsliga näthinnor .
 2. Är ögat floaters ett symtom på ett allvarligare problem? I de flesta fall (och ögat floaters är ganska vanligt), är närvaron av en eller floaters par helt enkelt ett resultat av vårt åldrande. Som vi ålder, krymper vår glaskropp mycket gradvis. Den glaskroppen består nästan helt av vatten, men har fått sitt gelliknande karaktär till minut närvaro av fast material som kollagen. Eftersom glaskroppen krymper, tenderar kollagen blir fibrös. Denna fibrösa kollagen verkar som grumlingar i vårt synfält. Eye floaters av detta slag är bara en olägenhet, att betyda någon allvarlig bakomliggande sjukdom som helst.

  I vissa fall kan dock öga floaters visar på behovet av läkarvård. Även betydligt mindre vanligt som det naturliga åldrandet förklaring, det finns andra villkor som kan orsaka ögon floaters, inklusive infektion, retinal eller glaskroppsavlossning, näthinneruptur, uveit eller infektion, bland annat. Om du märker en plötslig ökning av antalet ögat floaters, eller när utseendet av synfältet sammanfaller med "blinkers" (ljusa ljusblixtar i synfältet) eller ökad grumlighet av synen, bör du schemalägga snabbt en tid hos en ögonläkare för säkerställa att inget allvarligt medicinskt tillstånd är ansvarig för dina ögon floaters.

 3. Hur kan jag bli av med ögat floaters? Rekommenderad behandling beror egentligen på hur allvarligt ditt fall av ögat floaters. För patienter som stöter på bara ett par floaters, är deras ögon floater olägenheter relativt diskret och ingen behandling kommer att föreslås för dem. Faktum är att många gånger ögat floaters kommer helt enkelt att slå sig ner utanför ditt synfält, så att de flesta människor som har haft öga floaters under en längre tid uppger att de inte längre ens märker dem.

  Men i svåra fall när ögat floaters är så stort och utbrett att de verkligen försämra patientens syn, kommer ögonläkare överväga ett par handlingsalternativ. Den första, en vitrektomi, innebär kirurgiskt avlägsnande av ögat grumlingar i glaskroppen. Men att ta bort dessa ögat grumlingar är hela glaskroppen i ögat dränerad och ersätts med en saltvatten lösning. I framgångsrika operationer, upptäcker att patienten ingen skillnad i synen genom den nya glasartade massa och kan njuta av frånvaro av ögat floaters. Men förfarandet medför stor risk för näthinneavlossning, katarakt och blindhet, de flesta läkare kommer inte rekommendera vitrectomy.

  Är ögat floaters ett symtom på ett allvarligare problem? Hur kan jag bli av med ögat floaters?
  Är ögat floaters ett symtom på ett allvarligare problem? Hur kan jag bli av med ögat floaters?

  Den andra behandlingsalternativ för stränga öga floaters är laser vitreolysis, vilket innebär att bryta upp ögat floaters med en precision laser. Även risken för ögonskador är mindre med denna behandling, är dess värde ett ämne för debatt.

Som är sant som helst som du märker en förändring i din vision, schemaläggning ett möte med en ögonläkare är försiktig när du först märker en eller flera ögat floaters. Det viktiga är att aldrig låta dina floaters förringa din uppskattning av den vackra blå himlen.