E2h

Hur man förstå prognos och förebyggande av tjocktarmscancer

Precis som alla andra typer av cancer

Precis som alla andra typer av cancer, kan tjocktarmscancer få fysiska, känslomässiga och ekonomiska svårigheter för patienten och dennes familj. Det är viktigt att hela den här pärsen, stöder alla varandra och gör bra beslut om hur man skall närma alla aspekter såsom behandlingar, hantering av tillstånd och ekonomi. Tjocktarmscancer tar år av förvaltning, inbegripet upptäckt, prognos och behandling.

Prognosen för koloncancer inkluderar följande:

Hur man förstå prognos och förebyggande av tjocktarmscancer. Ät livsmedel rika på folsyra.
Hur man förstå prognos och förebyggande av tjocktarmscancer. Ät livsmedel rika på folsyra.

  1. Personer över 50 yeas gamla och de som är i 40-årsåldern och har familj historia av denna sjukdom rekommenderas att genomgå tjocktarmscancer screening. Screening skulle omfatta följande förfaranden: årliga ockult blod i avföringen test, flexibel sigmoidoskopi vart 5 år tillsammans med fekal ockult blodtest liksom, en dubbel-kontrast barium lavemang testa vart 5-10 år, och tester koloskopi var 10 år. Koloskopi är fortfarande den mest tillförlitliga testet när det gäller att identifiera kolon polyper och tumörer.
  2. De som har visat sig ha polyper i deras kolon bör ha sina polyper omedelbart avlägsnas. Att lyckas övervakning bör sedan följa för att kontrollera status för att säkerställa att polyper inte har återinförts. Koloskopi bör göras varje 1 till 2 år, särskilt om sjukdomen har funnits i 7 till 8 år redan.

För att undvika alla de utmaningar som går längs med denna sjukdom, här är några sätt på hur man kan förebygga tjocktarmscancer:

  1. Tidig upptäckt är fortfarande en av de bästa sätten att förhindra någon form av cancer från att utvecklas. Regelbundna samråd och check-up för koloncancer som omfattar tester för fostrets ockult blod, sigmoidoscopy eller koloskopi, och polyp avlägsnande kan avsevärt minska risken för att utveckla in i senare stadier tjocktarmscancer.
  2. Sluta röka. Bortsett från lungcancer, har rökning kemikalier som kan bidra till utvecklingen av koloncancer. Att sluta röka minskar risken att få tjocktarmscancer.
  3. Ät livsmedel rika på folsyra. Det har noterats att vara en av de vitaminer som kan avskräcka tillväxten av koloncancer.
  4. Motion. Bortsett från förbättrade övergripande emotionella och fysiska hälsa, håller daglig motion kroppen resistent och i översta skick mot sjukdomar och sjukdomar.
  5. Ha en regelbunden och tillräckligt intag av frukt och grönsaker. De levererar och underhålla kroppens behov av näringsämnen. Frukt och grönsaker är rika på vitaminer och mineraler som kan reparera skadade celler och bidra till att förbättra hälsan hos din kropp i allmänhet. Att hålla toxiner och främja hälsosamma cellförnyelsen kan bidra till att undvika utvecklingen av cancer.

Precis som alla andra typer av cancer. Ha en regelbunden och tillräckligt intag av frukt och grönsaker.
Precis som alla andra typer av cancer. Ha en regelbunden och tillräckligt intag av frukt och grönsaker.

Det är viktigt att så fort du känner något av symptomen tjocktarmscancer, rådfråga din läkare för korrekt tjocktarmscancer diagnos. Om tjocktarmscancer behandlingar inte helt kunde göra dig att återställa, kan tjocktarmscancer operation göras. Förebyggande och ha en sund livsstil kan avskräcka inte bara tjocktarmscancer, men andra livshotande sjukdomar också. Söka professionell medicinsk rådgivning så snart som möjligt för att motverka den fortsatta utvecklingen av cancer. Kom ihåg, är tiden en mycket viktig faktor för att rädda dig själv och de människor du älskar när det gäller hälsofrågor.