E2h

Hur man förstå sambandet mellan koffein och artrit

Rådgör alltid med din läkare, men gå informerade

I åratal har forskare, dietister och experter inom artrit debatterade det möjliga sambandet mellan koffein och artrit. Det finns över 100 typer av artrit, med två av de vanligaste typerna av artrit är osteoartrit och reumatoid artrit (RA).

Hur man förstå sambandet mellan koffein och artrit. Behandlats med metotrexat.
Hur man förstå sambandet mellan koffein och artrit. Behandlats med metotrexat.

Artros mål brosket i lederna, vilket resulterar i smärta, ömhet, svullnad och minskad funktion i lederna som den omgivande vävnaden skadas. Denna form av artrit är oftast åldersrelaterade, med de flesta fall drabbar människor i deras tidiga 60-talet. Rekommenderad behandling inkluderar viktminskning, motion, värme på de drabbade lederna, smärta medicinering, och i allvarliga fall, ersättning av leden.

Reumatoid artrit är en smärtsam inflammation som främst drabbar lederna, utan kan också angripa huden, blodkärl, hjärta, lungor och muskler. Uppkomsten av denna form av artrit är inte nödvändigtvis åldersrelaterad, men tros vara antingen genom genetik eller miljö (världen omkring oss, vad vi konsumerar och vad vi kommer i kontakt med). Orsaken till detta autoimmun sjukdom är okänd, och även om det finns kända mediciner smärtlindring och det kan gå i remission, det finns inget botemedel.

Eftersom orsaken till reumatoid artrit kan relateras till hur vi bedriver våra liv, det är konstant och pågående forskning försöker identifiera om det finns någon möjlig koppling mellan koffein stimulantia och uppkomsten av denna form av artrit. När de flesta av oss tänker på koffein, associerar vi genast det med kaffe. Men koffein kan hittas i mer än bara kaffe. Det finns te (oolong, svart och grönt) som ibland har en ännu högre koncentration av koffein än kaffe. Sportdrycker kan innehålla upp till 80 mg koffein per portion och läsk innehåller allt från 10 till 50 milligram per portion. Choklad innehåller spårmängder av koffein, antagligen inte tillräckligt för en människa att känna effekten, men det stimulerande är fortfarande en del av choklad.

Rådgör alltid med din läkare, men gå informerade. Dieten.
Rådgör alltid med din läkare, men gå informerade. Dieten.

Följande är tre punkter av information för att ha på ditt kommando när man diskuterar en behandling för reumatoid artrit med din läkare:

  1. Behandlats med metotrexat. Koffein tycks inte äventyra effektiviteten av metotrexat, ett läkemedel som vanligen används för att behandla RA. Som påpekas av The Journal of rheumatology , i genomsnitt två koppar kaffe per dag resulterade inte i några signifikanta förändringar hos patienter i förhållande till svullna och / eller ledvärk, stelhet på morgonen eller på effekten av medicineringen. Utöver dessa fynd, var högre kaffekonsumtion också tittat på och fann att inte visa en signifikant skillnad.
  2. Dieten. Vanlig tanke i att behandla smärta och svårighetsgraden av artrit är att om möjligt undanröja triggers som kan förvärra sjukdomen. Stress kan inte alltid elimineras, men mat kan vara. Prova att eliminera koffein från din kost under minst en vecka, även om det inte anses vara en "gärningsman." Om smärtan minskar, kan koffein vara en gärningsman i ditt system. Andra möjliga födoämnesallergenen kan mejeriprodukter, sura grönsaker, socker, rött kött, salt eller andra tillsatser, och choklad.
  3. Koffeinfritt kaffe. Reumatolog Ted R. Mikuls, vid University of Alabama-Birmingham, genomfört en studie av 31.000 kvinnor i åldrarna 55 och 69, under en period av 11 år. Det visade under loppet av denna studie att dricka fyra eller fler koppar koffeinfritt kaffe kan öka möjligheten att utveckla reumatoid artrit. Dessa fynd rapporterades av Europeiska College of Rheumatology vid årsmötet i november 2001. Ytterligare forskning pågår om denna koppling mellan koffeinfritt kaffe och uppkomsten av reumatoid artrit.

Med tanke på effekterna av koffein på nervsystemet, såsom möjligheten av sömnlöshet, förlust av mineraler i bentäthet, hjärtklappning, nervositet och skakningar hand, tanken på att försöka ta itu med reumatoid artrit under dessa mindre-än-stellar omständigheter ger en paus. Med fortsatt forskning och pågående studier som genomförs när det gäller förhållandet mellan koffein och artrit, bör en person som arbetar med uppkomsten av RA eller någon av de över 100 former av artrit alltid konsultera sin läkare för sina rekommendationer. Minska smärta och främja läkning i svullna och smärtsamma leder kräver ständig vaksamhet genom medicinering, motion och kostval.