E2h

Hur man förvarar din medicin på ett säkert

Om förvaras på rätt sätt

Om förvaras på rätt sätt, kan medicin pågå under en lång tid tills den upphör. Helst bör de flesta mediciner förvaras på en sval, torr plats. Extrema temperaturer (för mycket värme och för mycket kallt) och luftfuktighet kan drastiskt förändra den kemiska sammansättningen av droger. När det händer är din medicin antingen ineffektiva eller farliga att använda. Läs vidare för att lära mer om hur man lagrar läkemedlet på ett säkert sätt.

  1. Förvara din medicin på en sval, torr plats. En medicinskåpet är en idealisk lagringsplats för medicin. Men i de flesta hem, är medicin skåp placerade i badrummet, som i själva verket inte är en lämplig plats att lagra alla dina mediciner. Badrumsskåp tenderar att vara varma och fuktiga-två viktiga faktorer som förändrar den kemiska sammansättningen av droger. Lagra medicin i köket är också ett stort no-no eftersom du gör alla dina matlagning och använda upp en hel del värme där.
  2. Håll dina droger ur räckhåll för barn. Låt oss inse det. Barn är alltid nyfikna och för dem verkar det som deras hus är en plats för en stor skattjakt där de kan upptäcka alla typer av odds och slutar i osannolika ställen. Om du inte är alltför försiktig i att lagra din medicin, kan de tro att det mat eller oavsiktligt svälja det. Det är därför som när du barnsäkra ditt hem, se till att inkludera hålla alla droger och mediciner utom räckhåll för dem.
  3. Håll medicin behållare väl tillslutna. Efter att ha använt, se till att du har stängt locket av ditt läkemedel flaskor eller behållare väl. Alltid dubbelkolla om du har säkrat dörren till medicinskåpet.
  4. Kontrollera regelbundet efter utgångna läkemedel. Minst var efter sex månader, kontrollera din medicin lager för läkemedel som redan förbi deras utgångsdatum. Kasta bort dem och påfyllning på vissa läkemedel om det behövs. Använd inte läkemedel som har ändrats i färg, lukt och konsistens även om de inte är löpt ut. Släng dem, bara för att vara på den säkra sidan. Också göra samma sak med läkemedel som är skadade, flisas, smält, frusen, sitter ihop, eller har varit utsatt med behållaren, locket eller folie öppen under en tid.
  5. Håll dina droger borta från värmeavgivande apparater. Förvara aldrig dina droger nära apparater som en spis, strykjärn, mikrovågsugn, varmvattenberedare, eller något som använder och släpper värme.
  6. Undvik ompackning medicin. Så mycket som möjligt, hålla dina tabletter, piller, kapslar och sirap i flaskan eller behållaren var de kom ifrån. Inte packa eller överföra dem till en annan behållare om du inte behöver för resande.
  7. Tappa inte bomull pluggar och kiselgel. Vanligtvis piller, tabletter och kapslar i flaskor har en bomullspropp och en kiselgel inuti. Detta görs för att hålla läkemedlet fräsch och förlänga dess hållbarhet. Kasta inte bort dem.

Hur man förvarar din medicin på ett säkert. Förvara din medicin på en sval, torr plats.
Hur man förvarar din medicin på ett säkert. Förvara din medicin på en sval, torr plats.

Lagra dina mediciner på ett säkert sätt är en av de saker du bör prioritera i ditt eget hem, särskilt när du har barn runt. Med rätt förvaring och hantering, se till att du också hållbarheten av läkemedlet och får använda dem under en lång tid tills de löper ut.