E2h

Hur man genomför en undersökning bröst själv

Det finns 180.000 kvinnor och mer i Europa bara som lider av bröstcancer varje år. Den tanken och siffran är nog för dig att tänka på att genomföra en regelbunden granskning bröst själv. Den europeiska Cancerfonden ger råd kvinnor över 20 år att själv undersöka sina bröst varje månad. Det är lätt att själv undersöka dina bröst ordentligt. Nedan finns tips och instruktioner om hur man genomför en undersökning bröst själv.

Hur man genomför en undersökning bröst själv. Förstå vad att observera och notera att bedriva en examen bröst själv.
Hur man genomför en undersökning bröst själv. Förstå vad att observera och notera att bedriva en examen bröst själv.

  • Förstå vad att observera och notera att bedriva en examen bröst själv. Notera eventuella förändringar i brösten, som alla fjällande hud, klumpar, fläckar, utsläpp och förändringar i storleken på dina bröstvårtor. Det finns bröst klumpar som inte cancer, men de måste fortfarande kontrolleras av din läkare.
  • Ha en samma dag själv undersöka dina bröst varje månad. Det är lämpligt att undersöka dig 2-3 dagar efter din menstruation. Om din mens har gått, sedan plocka en dag eller ett datum som du enkelt kan komma ihåg att undersöka själv. Den första söndagen eller den första dagen i varje månad är en lätt dag / datum att minnas.
  • Titta på dig själv i spegeln för att bedriva undersökning bröst själv. Genom detta kommer du enkelt se några förändringar i formen eller storleken på dina bröst, och du kommer lätt att märka om det finns några dimpling och veckar i dina bröstvårtor och hud.
  • Knäppa händerna på ryggen på huvudet, tryck sedan huvudet försiktigt att böja din bröstmusklerna. Observera och notera om det finns avvikelser i bröstet genom att titta närmare på dig själv i spegeln.
  • Höj en arm ovanför huvudet och sedan fortsätta att undersöka dig själv med din andra hand. Sätta press för att spåra de små delarna av huden och dess underliggande vävnad med en cirkelrörelse, kil strategi eller en upp och ner rörelse. Observera varje del av bröstet på nära håll. Med hjälp av en olja, pulver eller lotion hjälper dig att flytta fingrarna smidigt på hudens yta. Försök att följa dina bröst medan i dusch för tvål lödder hjälper dig att flytta fingrarna smidigt på huden.
  • Observera hela bröstet. Inkludera din bröstvårta områden och omgivande armhålan i din observation. Byt vapen upprepa sedan din egen undersökning på din andra bröstet. Fokus om det finns fjällande fläckar på huden eftersom det ser ut som vanlig hudirritation men det kan vara en indikation på en ovanlig bröstcancer som kallas Pagets sjukdom.
  • Upprepa steg 5 och 6. Nu gör det medan du ligger ner. Prop en handduk eller en liten kudde under axeln av din arm som är ovanför huvudet.
  • Rådgör med din läkare snabbt om det finns några svullnader, dimplings, förvrängningar, hudirritationer, scaliness, bröstvårtan infällningssystem, redningar eller andra förändringar. Slösa inte dyrbar tid, kontakta din läkare omedelbart. Kom ihåg att det är bättre att vara säker än ledsen.

Regelbunden självundersökning av brösten hjälper dig bekanta dina bröst som hjälper dig att märka några förändringar. För en grundlig bröst själv undersökning, kontakta din läkare för tips och råd.