E2h

Hur man ger en hals och skuldra massage


Vi älskar alla att få en massage. Man slappnar vårt sinne, kropp och ande. Om du känner för att hjälpa någon annan att slappna av och må bättre, överväga att ge en hals och skuldra massage.

Steg 1

Har din patient få bekväm. Eftersom en hals och skuldra massage är tänkt att lindra spänningar och eliminera stressen, du vill att din patient vara i mest bekväm och avslappnad ställning möjligt när du ger honom en hals och skuldra massage. Han kan antingen välja att sitta eller ligga ner under massagen. Den mest avkopplande läge ligger ner, med en kudde för att stödja huvudet.

Steg 2

Hur man ger en hals och skuldra massage. Har din patient få bekväm.
Hur man ger en hals och skuldra massage. Har din patient få bekväm.

Börja med axlarna. Börja på sidan av armen, försiktigt gnuggar händerna i cirklar. (Detta är också känd som effleuraging). Flytta upp mot axeln och massage i en cirkelrörelse för att mjuka upp musklerna. Håll sedan axeln med båda händerna och skjut det upp och ner, bakåt och framåt. Återigen bör detta bidra till att frigöra en del spänningar. Eftersom axeln börjar slappna av, använda fingertopparna för att fortsätta massagen. Gör cirkelrörelser på axlarna och under varje skulderbladet. Var noga med att inte för mycket tryck. Det borde inte vara smärtsamt för patienten. Därefter gör en avslappnad först och tryck knogarna till axlarna och mittlinjen på ryggen. Flytta i cirkulära rörelser och upprepa flera gånger.

Steg 3

Gå vidare till halsen. När du har avslappnad axlarna, kan du fortsätta med en nackmassage. Försiktigt tag i huvudet i händerna och flytta den från sida till sida. Gnid nacken med två eller tre av fingrarna, flyttar upp och ner längs nacken. Din patient kommer verkligen njuta av en hals stretch och du kan göra detta nästa. Placera huvudet i händerna med fingrarna på botten av skallen. Lyft upp huvudet mot dig försiktigt och sedan sänka den. Upprepa detta flera gånger, och se till att du aldrig överanstränga nacken. Du vill inte dra några muskler, särskilt i nacken. Sedan kan du mjuka upp musklerna igen genom att hålla bakhuvudet i ena handen och flytta den mot en skuldra bara lite. Upprepa detta på båda sidor.

Steg 4

Kyl ner med några effleurage. Du kan avsluta en hals och skuldra massage precis som du började. Effleuraging är bara en allmän term för massera med hela handen. Det är en bra avkoppling teknik efter en hals och skuldra massage.


Gå vidare till halsen. Kyl ner med några effleurage.
Gå vidare till halsen. Kyl ner med några effleurage.

Beroende på din komfort nivå med patienten, kanske du vill lägga till olja eller andra aromater till din hals och bål massage. Detta finns på de flesta livsmedelsbutiker i personlig vård sektionen.