E2h

Hur man ger en huvud massage med ayurvediska tekniker

Ursprung från den indiska subkontinenten, är ayurvedisk medicin idag en inflytelserik system för medicin i Sydasien. Västvärlden tillämpar flera av sina metoder på egen hand som en form av komplementär och alternativ behandling, särskilt användningen av örter, yoga och massage.

Känd som "Champissage," den ayurvediska huvudmassage är en gammal teknik som används i tusentals år av ayurvediska healers och blir allt populärare i västvärlden. Principen om att det finns energi kanaler kallas "chakra" i området ovanför axlarna är dess grund. Dessa påverkar funktionen hos varje organ i den mänskliga kroppen. Du kan återställa balansen i sinnet med massage tekniker som kan frigöra dessa kanaler från alla block som hindrar energin från att flöda fritt i hela kroppen.

Här finns åtgärder du kan följa om hur du ger ett huvud massage med ayurvediska metoder:

Hur man ger en huvud massage med ayurvediska tekniker. Hitta en lugn plats för att undvika distraktioner.
Hur man ger en huvud massage med ayurvediska tekniker. Hitta en lugn plats för att undvika distraktioner.

  1. Hitta en lugn plats för att undvika distraktioner. Har mottagaren sitta bekvämt. Stå bakom honom och placera händerna lätt på hans axlar. Ta flera djupa andetag.
  2. Massera axlarna börjar nära halsen och flytta utåt till skulderbladen. Upprepa detta tre gånger, vilket ökar trycket du ansöker med varje pass. Gör små cirklar med tummarna på vardera sidan om mottagarens ryggrad flytta upp till nacken tills du kommer till hårfästet. Upprepa detta två gånger.
  3. Placera dina underarmar på sidorna av halsen och rulla dem mot axeln genom att vrida på handlederna. Upprepa denna rörelse, men denna gång kommer tillbaka till centrum när den når axeln upprepa sedan ytterligare två gånger.
  4. Steg till en sida av mottagaren. Placera en hand på basen av halsen och den andra handen på hans panna för att hålla den från att falla framåt. Glide handen upp baksidan av mottagaren hals utan att sätta press på ryggraden. Tryck lätt på baksidan av huvudet när du når hårfästet. Om det verkar finnas en hel del spänning närvarande lägger kretsande rörelser i uppåtgående stroke. Upprepa i ungefär fem gånger.
  5. Sakta låta huvudet att luta framåt utan ansträngning eller ansträngning. Lyft försiktigt tillbaka till utgångsläget. Den här gången, låt huvudet att luta bakåt utan att tvinga. Låt huvudet att röra sig inom sitt eget område. Upprepa detta tre gånger.
  6. Lossa håret av mottagaren, tillämpa indiska växtbaserade massage olja i hårbotten och fördela jämnt över hela huvudet. Med fingrarna spridning och pekar uppåt, ta händerna till sidorna av huvudet och sakta flytta dem i en cirkulär rörelse, ett lätt tryck. Sänk händerna och tillämpa samma massera rörelse till ett annat område av huvudet. Upprepa detta 4-5 gånger, som täcker hela hårbotten.
  7. Ta en hand till mottagarens panna för stabilitet den andra handen stödjer bakhuvudet. Med kraft gnugga så mycket av hårbotten som du kan nå med bakre handen. Byt dina händer "positionering och upprepa på andra sidan. Gnid hårbotten raskt med bara fingertopparna på båda händerna i ungefär en minut.
  8. Kör fingrarna genom mottagaren hår från toppen av pannan bakåt och låter de sista slagen dra huvudet bakåt en aning. Lägg fingrarna över pannan dra dem sedan längs panna linje och göra små cirklar över templen. Upprepa detta tre gånger.
  9. Avsluta massagen med släta drag med början vid pannan och sedan rör sig mot baksidan av huvudet. Gör detta i ca en minut, påtryckningar ljusare och ljusare mot slutet.

Dessa är de steg som bör vara till nytta i att ge ett huvud massage med ayurvediska tekniker. "Champissage" har många fördelar som inkluderar förbättrad blodcirkulation och en djup känsla av avslappning. Det lindrar huvudvärk och migrän, stimulerar hårväxt, och förbättrar synen. Dessutom slappnar man muskler på huvud, nacke och axelpartiet. Nästa gång du bestämmer dig för att ge någon en massage, kanske du vill överväga detta tusen år gammal teknik.