E2h

Hur man gör Bikram Yoga

Bikram yoga eller "het yoga" är en typ av yoga praktiseras i ett rum värms upp till 100 grader Farenheit. Under hela sessionen, är du gjort praktik 26 innebär medan värmen stimulerar dina svettkörtlar och du kan frigöra toxiner. På grund av föryngring, friskvård och restaurering upplevs av Bikram yoga utövare, är denna form av yoga blir allt populärare bland unga och gamla.

Läs vidare för att lära sig att göra Bikram Yoga.

Hur man gör bikram yoga. Bär bekväma.
Hur man gör bikram yoga. Bär bekväma.

  1. Till skillnad från andra typer av yoga, kan du inte bara köpa en DVD och göra asanas (utgör) i ditt vardagsrum. Eftersom full nytta av Bikram Yoga kan endast tas emot om du gör det i ett uppvärmt rum, måste du registrera dig för en klass på en lokal Bikram studio.
  2. En Bikram yoga varar i ca 90 minuter, så var beredd att utföra yoga i hög temperatur för så länge!
  3. Du kommer att svettas mycket på grund av värmen och den fysiska träningen, så se till att du dricker mycket vatten i förväg. Du måste också ta med en flaska vatten med dig under klassen.
  4. Ät ingenting innan din Bikram yoga, annars kommer du att uppleva kramper, smärta, värk, och matsmältningsbesvär.
  5. Bär bekväma, lätta bomullskläder som inte kommer i vägen för de ställningar eller som kommer att utsätta de delar du inte vill synas. Kvinnor föredrar oftast klädd i en sport-bh och shorts, män kan bära en topp bomull tank. Du kanske också vill ha lager kläder för att styra din kroppstemperatur. När du börjar känna varmare, ta bort lagren, och sedan lägga tillbaka dem när du svalka.
  6. Håll en liten handduk i närheten. På grund av alla svettning och luftfuktigheten kommer din matta bli hala. Använd din handduk att torka din matta eller din panna och händer. Det finns också särskilda yogamattor du kan köpa för Bikram som ger bättre grepp i hög luftfuktighet.
  7. Låt din kropp att slappna av under nedkylningen sessionen i slutet av klassen. Motstå frestelsen att stiga upp och börja dagen när klassen går liket pose. Detta innebär är avgörande eftersom det kommer att hjälpa din kroppstemperatur justera.

Bikram yogaställningarna kan göra att du känner dig illamående eller svimfärdig, eftersom din kropp upplever också en detox process. Om du känner för varmt och obekvämt, sitta eller ligga på matta, men bo i rummet. Flytta snabbt från ett uppvärmt rum till ett svalt rum efter ett träningspass som det kommer att chockera ditt system.

Yoga handlar om helande avkoppling. Det är inte en praxis där du uppmanas att skjuta dig själv till dina gränser. Vet du vad dina gränser är och inte utmana dig själv för mycket. Du kommer att bli bättre med tålamod och med tiden.

Håll en liten handduk i närheten. Låt din kropp att slappna av under nedkylningen sessionen i slutet av klassen.
Håll en liten handduk i närheten. Låt din kropp att slappna av under nedkylningen sessionen i slutet av klassen.

Om du aldrig har gjort Bikram yoga innan och har en massa frågor, tala med instruktören eller en vän om dina tvivel och förfrågningar.