E2h

Hur man gör cykeln pilates träning

Denna cykel övning arbetar för att tona och stärka övre och nedre delen av magen och sneda muskler. Även om det låter enkelt, kan denna övning vara lite tufft att göra. Speciellt om du är en första timer, räkna med att göra detta för bara några minuter. Men som ni gör detta oftare, kommer du att utveckla uthållighet att utföra denna övning under en längre period. Här är en steg-för-steg riktlinje.

Hur man gör cykeln pilates träning. När du är klar med övningen.
Hur man gör cykeln pilates träning. När du är klar med övningen.

  • Ligg ner. För din bekvämlighet kan du ligga på en matta. Ryggen ska plant. Slappna av i kroppen, med händerna på vardera sidan. När du ljuger, andas in och andas ut för fem räknas. Tänk på att inte hålla andan.
  • Höj benen. Benen bör höjas rakt så högt du kan. Ju högre du kan lyfta benen, desto lättare blir det för din rygg. Detta är lite av arbete, dock, och om du inte är van vid fysisk träning, kanske du inte kan höja benen ganska hög. Det är okej. Det finns ingen trycka här. Bara höja benen på den mest fungerande höjd. Men kom ihåg att vara försiktig med halsen när du höjer benen.
  • Lyft överkroppen. När du höjer benen, se till att även höja överkroppen. Dina händer ska hålla höfterna för stöd, medan triceps och axlar håller kroppens vikt.
  • Släpp höger ben. Sakta lägga ner höger ben utan att röra vid marken. Böj knäet. Benet ska vara rätt ner och tårna ska peka nedåt. Se till vänster ben fortfarande lyfts rakt och baksidan ligger plant. Andas in och ut när du gör detta.
  • Släpp vänster ben. Här gången måste du sätta vänster ben ner som du lyfter höger ben rakt, vända läget. När du tar vänster ben ner, se till att händer, triceps och axlar genomgående stöder din kropp. Återigen, andas djupt du vända positioner benen.
  • Fortsätt rutinen. Upprepa rutin växelvis släppa och lyfta benen. Benet rörelsen här måste likna trampa på cykeln. Gör detta för åtta räknas, men se till att göra det i en snabbare takt, eftersom ju snabbare du gör detta, desto mindre svårt det kommer att bli för benen.
  • Vila en stund. Förutsatt detta är första gången, gör cykeln Pilates kan vara lite ansträngande. Så om du känner att du behöver ta en paus i några sekunder. Med båda fötterna på golvet och händerna på sidorna, andas in och ut.
  • Öka räkningen. Om du redan kan, börja cykeln Pilates gång. Men den här gången, gör det för 10 till 16 punkter. Om du kan, gör det på ett mycket snabbare tempo.


När du är klar med övningen

När du är klar med övningen, vila i några sekunder innan du stigit upp. Du kommer att känna en viss spänning i benen och abs, men det är normalt. Detta innebär att musklerna i dessa områden har blivit riktigt upparbetades.