E2h

Hur man gör det lilla blixt yogaställning

Den lilla blixt

Den lilla blixt, även kallad laghu Vajrasana är en backbend yogaställning. Det förbättrar magmusklerna och öppnar upp bröstkorgen och halsen. Det hjälper också bromsa matsmältningsproblem, förbättrar flexibilitet och toner lårmusklerna och lemmar. Men eftersom lilla Thunderbolt är en intensiv pose, bör du göra detta endast om du är en lång tid yoga utövare och helst under ledning av en yoga instruktör. Så här verkställa lilla blixt.

  • Börja med knä. Gå ner på knä och vik benen så att du sitter på hälarna. Håll ryggen rak. Lägg händerna på låren. Inandas. Och när du andas ut, flytta dig upp genom att lyfta låren framåt.
  • Böj kroppen. Luta sakta tillbaka genom att böja kroppen i höften delen. Dina händer bör förbli på låren när du kommer till marken med huvudet. Håll trycka din kropp emot att göra en kurva.
  • Vidrör marken. Fortsätt att böja kroppen tills kronan på huvudet kommer i kontakt med marken och är i mellan fötterna. Hitta din stabilitet. Om du redan är stabil och bekväm med den ståndpunkt, börjar röra händerna från låren till knäna, stödja kroppen. Håll hakan upp. Gör djupa andetag.
  • Håll ställningen. Om detta är första gången du gör det lilla åskvigg, håll posera för 5-10 räknas. Det kan vara lite svårt att styra och hålla posen mycket längre än så. Men om du är mer erfaren, överväga att hålla denna ställning i en minut eller så länge som din kropp tillåter. Se till att andas djupt när du är i denna ställning.
  • Kom ut ur pose. Gör detta mycket försiktigt, eftersom du inte vill tvinga musklerna. Du bör sakta skjuta dig själv upp, att bryta från kurvan läget och gå tillbaka till utgångsläget. Luta dig tillbaka på hälarna och händerna på låren. Kom ihåg att andas in och ut när du bryter från det lilla blixt positionen.
  • Övergång till en annan yogaställning. Efter att ha vilat från den lilla blixt för några punkter, fortsätt till en annan yogaställning av din rutin. Om du är en lång tid yogi, försök att utföra en mer avancerad backbend pose.


Hur man gör det lilla blixt yogaställning. Övergång till en annan yogaställning.
Hur man gör det lilla blixt yogaställning. Övergång till en annan yogaställning.

Det finns några saker du behöver komma ihåg när man försöker göra det lilla blixt pose. Först aldrig tvinga dig själv. Varje gång du känner dig obekväm, sakta paus från ställningen. Försök aldrig att fortsätta göra det om du inte kan det. Andra använder en övning matta. Detta är särskilt användbart om du är ny på detta. Marken kan vara något obehagligt för huvudet, knän och ben. Efter att ha gjort en posera för ett tag, kan du hantera utan en matta. Och för det tredje, om du är på något skadade sätt är det bäst och logiskt att inte göra ställningen. Speciellt om skadan är på rygg eller nacke, kommer du sätta dig i riskzonen om du gör en backend pose.