E2h

Hur man gör en dålig huvudvärk försvinna

Att ha en dålig huvudvärk kan hindra dig från att göra dina dagliga aktiviteter. Detta kan hindra dig från att göra ditt arbete eller ha en bra dag med dina barn. När du upplever en dålig huvudvärk, är det viktigt att du vila och inte tvinga dig själv att göra saker som du inte kan göra. Följ tipsen som tillhandahålls nedan för att bli av med din dåliga huvudvärk.

Hur man gör en dålig huvudvärk försvinna. Drick mycket vatten och äta mat.
Hur man gör en dålig huvudvärk försvinna. Drick mycket vatten och äta mat.

  • Gå hem och vila. Om du är på jobbet eller ute med dina vänner när din huvudvärk strejker, är det bästa du kan göra att gå hem för att få lite vila. Det är meningslöst att tvinga dig själv att arbeta eller göra andra aktiviteter eftersom du inte vara produktiv på grund av din huvudvärk. När du kommer hem, ligga ner på sängen och undvika att göra andra aktiviteter.
  • Drick mycket vatten och äta mat. I vissa fall är orsaken till en huvudvärk hunger eller uttorkning. Vissa människor som är stressade med arbete och har massor av saker att göra glömmer att äta och detta kan utlösa en dålig huvudvärk. Drick ett glas eller två av vatten för att lindra symptomen. Ät en god måltid så att din mage kan ha något att smälta.
  • Ta mediciner. Om du lider av allergier eller andra medicinska tillstånd, kan dessa vara varför du har huvudvärk. Ta en aspirin för att göra huvudvärk försvinna snabbt. Om du har andra mediciner, kan du också ta dem för att lindra huvudvärk. Tänk på att inte självmedicinera. Ta bara de mediciner som du behöver för att fatta för ditt medicinska tillstånd.
  • Massera ditt huvud. Massera dina tinningar, panna och nacke. Använd fingrarna och använd en cirkulär rörelse när massera tinningarna. Att göra detta kan hjälpa blodcirkulationen och kan lindra spänningen till följd av din huvudvärk. Detta bör hjälpa till att lindra värk bara för en stund.
  • Vila mycket. När du vilar, gå inuti ditt rum och stänga mörkarna eller stänga Gardiner. Stänga av belysningen och komma i säng. Du bör också ta bort alla buller inne i rummet och hålla tyst. Huvudvärk kan bli värre med buller och ljus. Blunda och försök att sova. Förhoppningsvis kommer din huvudvärk vara borta när du vaknar.
  • Gå till läkaren. Om din huvudvärk inte försvinner efter att ha gjort de nämnda sakerna, du måste gå till doktorn för en konsultation. Huvudvärk kan orsakas av något allvarligt så du måste gå in för en kontroll bara för att vara säker.


Dessa är de saker som du kan göra för att bli av med en dålig huvudvärk. Några av de vanligaste orsakerna till huvudvärk är stress, ljuskänslighet, rök eller andra infektioner. Om du lider av dessa, gå till läkare omedelbart så att du kan få rätt medicin för din sjukdom. I vissa fall, kan huvudvärk orsakas av ansträngda ögon. Du kan gå till ögonläkare för att se om det är något fel med dina ögon.