E2h

Hur man gör en kärrhjulsluster

Cartwheels påminna oss om unga

Cartwheels påminna oss om unga, bekymmerslösa dagar då vi kunde leka i parken eller testa vår djärvhet med tumlande och gymnastik. Om du vill göra en cartwheel, är det enkelt. När du får över din rädsla och följer dessa steg kommer du att vända cartwheels på nolltid.

  1. Hitta en mjuk, rymlig yta. De första försöken till en kärrhjulsluster hittar du tumlande över på din sida eller rädd att du landar på huvudet. Innan du börjar ta försiktighetsåtgärd för att hitta en mjuk plats att öva så du lär dig. En tumlande matta är det bästa alternativet, men om du inte har en, försök sedan en mjuk gräsplätt eller sand och se till att ta bort eventuella stenar eller andra föremål som kan komma i din väg. Kontrollera att du har tillräckligt med utrymme så att du inte kommer att krascha in i något eller någon.
  2. Ta ett djupt andetag. För många den första kärrhjulsluster innebär att få över ett styng av rädsla. När allt är du i princip dyka med huvudet mot marken. Ta ett andetag och slappna av.
  3. Face front och höja armarna över huvudet. Helt förlänga armarna upp ovanför huvudet för att förbereda sig för tumlande positionen.
  4. Steg ett ben framåt. Den främre benet ska ha foten pekar på var du vill åka. Det spelar ingen roll om du steg framåt med vänster eller höger ben.
  5. Titta ner till där du vill placera dina händer. Sikta på ett par meter framför din främre fot. Avståndet beror på din längd så sikta på närmare om du är liten eller om du är lång, når mer än tre meter från foten.
  6. Nå ner med båda händerna. Bly med samma sida som ditt främre benet. Om du kliver vänster ben framåt i steg fyra, då leda med vänster hand så att det blir den första sidan att nudda marken. Håll armarna utsträckta som de slog i marken.
  7. Dra det bakre benet upp i luften. Sparka benen så att när din bakre benet blir nästan rakt upp, är det främre benet också komma från marken och den dynamik kommer att dra din underkroppen över toppen.
  8. Landa på ena foten och sedan den andra och räta upp. Momentum drar kroppen över. Du ska landa med foten som började i ryggen. Det kommer snabbt att följas av foten som började i fronten. När du räta din torso dra armarna upp över huvudet för att fortsätta raden av kroppen.
  9. Öva med fart. Efter dessa riktningar gör cartwheels verkar svårt eftersom att försöka träna i slow motion får dig att tappa fart och smidighet i kroppens naturliga rörelser. Börja träna att gå igenom stegen som en konstant rörelse. Då kommer du att kunna arbeta upp till springa och dyka in i en kärrhjulsluster där man inte behöver koncentrera sig så mycket på sidan placering och arbetar alla dina kroppsdelar ihop.

Cartwheels är roliga och kan få dig att känna sig fri och vimmelkantig

Hur man gör en kärrhjulsluster. Hitta en mjuk, rymlig yta.
Hur man gör en kärrhjulsluster. Hitta en mjuk, rymlig yta.

Cartwheels är roliga och kan få dig att känna sig fri och yr. Det finns inget som att se världen vända dig när du tumlar över dina händer. Plus cartwheels är en av de första gymnastik rörelser du kan lära dig. De förbereder dig för rund-offs, flips, handsprings och även cartwheels utan händer.