E2h

Hur man gör en medicinsk symptom sökning

När du känner någon smärta eller obehag i någon del av kroppen

När du känner någon smärta eller obehag i någon del av din kropp är din naturliga tendens att antingen ta en smärtstillande eller resort till vanliga mediciner som du kanske hade tagits vid ett tillfälle då du upplevt samma symptom för en tid sedan. Självmedicinering, däremot, är inte att rekommendera om du inte är medveten om vilken typ av din sjukdom. I vissa fall, istället för att få bra, gör självmedicinering med ditt tillstånd förvärras. Därför kan ha god kunskap om vissa hygienkrav ger dig bättre förståelse om vissa fysiska obehag och på ett sätt att hjälpa dig att avgöra om du behöver se din läkare.

För att bättre förstå vissa medicinska symtom, måste du göra en del efterforskningar. Naturligtvis i denna ålder av datorer och teknik, det finns ingen bättre plats att bedriva din forskning än på Internet. Och när du gör din sökning, överväga följande tips:

  1. Börja med en allmän sökning på eventuell sjukdom som kan orsaka de symptom du upplever. Till exempel, om du regelbundet lider av bölder, söka efter en allmän översyn på kokar. Du kan börja med att titta på online-uppslagsverk eller medicinska guider. Från denna punkt kommer du att lära dig lite bakgrund om sjukdomen - dess orsaker, förebyggande och botemedel.
  2. Efter att ha utfört en bred sökning, kan du minska ner det, särskilt om du vill lära dig om fler möjligheter när det gäller de medicinska symptom som du vill söka efter. Du kan sedan skriva din fråga i sökfältet i webbläsaren. Detta kommer att leda dig till en lista över webbplatser som du kan besöka för ytterligare förklaring av den medicinska symptom. Om du känner en knöl på bröstet, till exempel, inte omedelbart sluta bröstcancer. Snarare, sök först efter bröstcancer klumpar och vad de kan tyda. Detta gör att du undviker rädsla och självplågeri på tanken att du redan är allvarligt sjuk, när det i själva klumpen du känner på dina bröst kan bara vara en del av premenstruellt syndrom.
  3. Det finns många medicinska webbplatser på Internet som du kan välja från. Vissa sjukhus och läkare också behålla sina egna webbplatser, och de erbjuder ibland gratis medicinsk rådgivning på nätet. Du kan gå dit och få svar på din sökning.
  4. Klassificera din sökning genom att ange ditt kön. Genom att göra en medicinsk symptom sökning, se till att stanna så lugn, objektiv och rationell som möjligt. Inte omedelbart anta att du har en allvarlig sjukdom.

Hur man gör en medicinsk symptom sökning. Börja med en allmän sökning på eventuell sjukdom som kan orsaka de symptom du upplever.
Hur man gör en medicinsk symptom sökning. Börja med en allmän sökning på eventuell sjukdom som kan orsaka de symptom du upplever.

Nu kanske du frågar: Varför behövs en medicinsk symptom söka när du kan bara gå rakt till din läkare och söka samråd? Den främsta anledningen till detta är att du måste förstå symtomen så att du kan bättre relatera dem senare med din läkare, om du bestämmer dig för att söka medicinsk vård. Ett annat skäl är att, ibland, människor tenderar att vara hypokondriker. De känner det som är faktiskt inte där. Därför att utbilda och upplysa dem om enkla och allvarliga sjukdomar, gör en medicinsk symptom sökning kan hjälpa dem att känna sig väl till mods och säkra på sin kondition.

Naturligtvis kan söka efter medicinska symptom aldrig ersätta en verklig ansikte mot ansikte medicinsk konsultation. Om dina symtom kvarstår i flera dagar, till den grad att det är molande smärta och obehag, kontakta din läkare omedelbart.