E2h

Hur man gör en sele för en skadad arm

Du bor i en olycksdrabbade värld

Du bor i en olycksdrabbade värld. Varje dag på väg till kontoret eller när du äter din lunch, är du skyldig att möta upp med olyckor. Olyckor utgör hörn. Dessa olyckor varierar från de enklaste uppstickare som färgning din uniform till de mest komplicerade uppstickare som allvarliga frakturer.

Du kan sluta med en fraktur i foten

Du kan sluta med en fraktur i foten, knäet eller armen. En fraktur inte bara skada dig utan också gör dig orörlig under en tid. Det finns tillfällen som du behöver tänka på hjälp av vårdpersonal med din fraktur. Å andra sidan, är det bäst att använda en sele för den nedre armen eller handleden. Här är de steg att följa för att göra en sele för en skadad arm:

Hur man gör en sele för en skadad arm. Samla material som behövs.
Hur man gör en sele för en skadad arm. Samla material som behövs.

  1. Samla material som behövs. Hem gjorde sling verktyg är följande: stift, sax, tyg, medicinsk tejp, styrelse (bör göras av trä) och bandage eller förband. Se till att du har allt material till hands innan förfarandet. Detta kommer att spara mer tid på din sida.
  2. Säkra din skadade armen. Du kan göra detta genom att tillhandahålla en rulle av mjukt material, en duk till exempel i patientens skadade arm. Denna process kommer att hjälpa dig att hålla den normala funktionen av din arm.
  3. Utnyttja bandage. Bandagen bör vara triangulär. Du behöver minst två. Placera bandaget. Se till att den längsta sidan av triangeln är vänd den skadade armen på patienten.
  4. Böj patientens armbåge. Nittio grader vinkel är den rekommenderade böj läge. Armen, å andra sidan, bör vara en 20-30 grader böjd med hänvisning till golvet. Se till att patientens hand är förhöjd än armbågen.
  5. Linda patientens arm i en triangulär bandage. Leta den längsta delen av bandaget. Dra denna del för att nå den sida av patientens hals. Dra en annan del av bandaget. Kontrollera att det kommer att gå över den andra sidan av patientens hals. Fäst bandage ändarna. Säkra den bakom patientens hals.
  6. Säkra triangulära bandage. Linda armen många gånger. Vik sidan motsatt den längsta sidan. Se till att den kortare sidan vidrör längre. Vik det flera gånger. Sluta vikning när du når en bredd på 4-5 inches.
  7. Dra förbandet runt patientens armar. Förbandet ska gå under patientens armhåla och gå över den sårade armen. Se till att förbandet är analog med golvet. För att säkra förbandet, knyt ändarna.
  8. Kontrollera regelbundet. När patienten bär en arm lyftsele, måste du övervaka sin rörelse och puls, liksom hans känsla. Se till att han är alltid bekväm med armen lyftselen.
  9. Överväga andra åtgärder. Om du tror att patientens situation kräver skena, använd en skena (för extra armstöd) innan du gör en bärsjal. Aldrig ändra inriktningen av en skadad arm. Du kan bara göra omläggningen om huden blir blå.

Det är viktigt att veta hur man gör en arm sling speciellt om du alltid känna krävande aktiviteter. En arm lyftsele kommer inte bara att vara till hjälp för dig men kommer också att hjälpa till att hjälpa andra människor. Bortsett från smärtlindring, kommer en arm lyftsele hjälpa dig att förhindra allvarliga skador.