E2h

Hur man gör en snabb hemmagjord värmedyna

Många värk och smärta kan avhjälpas med en värmedyna

Många värk och smärta kan avhjälpas med en värmedyna. En varm kompress kan lätt lindra en magen magen, nacksmärta, stukningar och många andra enkla muskelspasmer och smärta. Om du inte har en värmedyna på handen, oroa dig inte. Du kan göra en själv att hitta omedelbar lättnad. Det är billigt och du kan använda många saker du redan har i ditt hem.

Hur man gör en snabb hemmagjord värmedyna. Använd en vattenflaska.
Hur man gör en snabb hemmagjord värmedyna. Använd en vattenflaska.

Här är hur man gör en snabb hemmagjord värmedyna.

  • Använd en vattenflaska. Det snabbaste sättet att göra din egen värmedyna är att använda en vanlig vattenflaska. Du kan använda en metall behållare eller en glasflaska om du har en. Om du använder en plastflaska, måste du se till att plasten är robust, så använd inte disponibla plastflaskor eftersom dessa inte tål höga temperaturer. Fyll flaskan med hett vatten och täcker tätt. Linda flaskan med en liten handduk och placera den på det drabbade området.  
  • Använd en gammal strumpa. Har en gammal slang strumpa som du inte längre använder? Placera den i mikrovågsugn på hög i en minut eller två. När du tar ut den, är det klart att användas som en värmedyna. Eftersom det är lång och smidig, kan du använda det på ryggen, över huvudet eller ögonen. Bara se till att strumpan du använder är rena och fräscha tvättas!
  • Gör en dyna gjord av en varm handduk. Koka lite vatten och blöta en liten handduk i att under några minuter. När handduken är varm, vrida ur överflödigt hett vatten och placera den varma handduken på kroppen. Om du vill skydda dig från värmen och placera handduken i en plast ziplock påse och det är klar att använda.
  • Använd en gammal örngott och torra bönor. Ett annat sätt att göra din egen hemgjorda värmedyna är att fylla en liten väska kasta kudde med några bönor. Kontrollera först att duken är ren. Därefter placerar några handfull bönor inuti påsen. Om du inte har bönor, kan du också använda okokt ris. Men se till att du inte använder mikrovågsugnar sorten. Fyll inte kasta kuddfodral hela vägen, bara halvvägs. Knyt den andra änden eller sy igen den. När du behöver använda den som en värmedyna, placera hela påsen i mikron och värm på hög i en minut. Låt svalna i några sekunder innan du placerar provisoriska värmedyna på kroppen för att förhindra brännhet.
  • Gör det en aromterapi upplevelse. För en extra bonus kan du sätta några droppar eterisk olja på duk du använder för att hjälpa sprida doften. Lavendel, pepparmynta och eukalyptus kan alla användas för att hjälpa dig att känna dig mer avslappnad.
  • Ge det en bra skaka innan du lägger på kroppen. När du använder någon av dina hemgjorda värmedynor, se till att låta det vila i några sekunder och skaka den lite. På så sätt, distribuera man värmen jämnt och du kan hindra dig från att brännas.


Som ni ser, med några lätt att hitta husgeråd, kan du göra din egen värmedyna och hitta snabb lindring från kroppen värk och smärta.