E2h

Hur man gör en sockerfri sportdryck

Idrottare och entusiaster motion ser att Gatorade och andra sporter dricker varumärken för att fylla vätskor och ladda kroppen med elektrolyter. Även dessa typer av sportdrycker är bra efter ett hårt träningspass, de innehåller också lite mer socker än en vanlig människa skulle vilja att konsumera. Lyckligtvis finns det recept att göra sockerfria sportdrycker som har samma fördelar som sina söta motsvarigheter.

Sockret i de flesta sportdrycker är ungefär hälften av de flaska sodavatten eller juice. Anledningen till detta är enkel: konsumerar för mycket socker på en gång kan bromsa kroppens absorption av vatten. Socker tillsätts främst för smak, men också levererar våra kroppar med kolhydrater.

Hur man gör en sockerfri sportdryck. Socker-free sports drink recept.
Hur man gör en sockerfri sportdryck. Socker-free sports drink recept.

Istället för att konsumera en söt sportdryck för energi, kan du äta en bit frukt och dricka en sockerfri sportdryck istället. Detta är en mer klokt val: det har hittats i vissa preliminära studier att personer som skär kolhydrater från sin kost justeras till att använda fett som energi. Denna process kan börja 2-3 veckor från att byta till en lågkolhydratkost. Äta en välbalanserad kost levererar våra kroppar med massor av mineraler och elektrolyter vi behöver. Medan en hälsosam kost kan förse måttlig motionär med tillräckligt av detta näringsämne typ kan en hög uthållighet idrottsman behöver mer kalium och natrium, eftersom de kan svettas en hel del vatten per dag. Så vad vi behöver i en sockerfri sportdryck är vatten, kalium och natrium.

Nu när vi vet vad vi behöver i vår sockerfri sportdryck

Nu när vi vet vad vi behöver i vår sockerfri sportdryck, kan vi börja bygga en lämplig recept. En typisk åtta-ounce sportdryck innehåller 110 mg natrium, vilket är ungefär 1/20 av en tesked salt. De flesta sportdrycker innehåller också 30 mg kalium, som är motsvarigheten till en bit av en banan. Sportdrycker innehåller mycket små mängder av kalium och natrium. Detta är emellertid tillräckligt för våra behov.

Socker-Free Sports Drink Recept:

Två matskedar av saften av en citron har ungefär samma mängd kalium som en gemensam sportdryck. För att göra en sockerfri sport bara dricka kombinera ihop följande med sötningsmedel efter smak:

  • 8 dl vatten
  • Två matskedar färsk citronsaft
  • En nypa salt
  • Aromämnen eller sötningsmedel val

Nu när vi vet vad vi behöver i vår sockerfri sportdryck.
Nu när vi vet vad vi behöver i vår sockerfri sportdryck.

Vi kan lägga den naturliga sötningsmedlet stevia eller valfritt antal kommersiella sockerfria vatten dricker mixar till smak eller söta våra sportdryck. Överväg att använda följande:

  • Crystal Light
  • Socker-Free Kool-Aid eller Hawaiian Punch
  • Sockerfria smaksatt sirap