E2h

Hur man gör ett eksem bad blöt behandling

Eksem är en hudåkomma som resulterar i torr

Eksem är en hudåkomma som resulterar i torr, fjällande hud, klåda och utslag. Svåra repor orsaker öppna sår och sår. Den torrhet orsakas av brist på fukt i huden. Bada är ett bra sätt att få fukt tillbaka till din hud. Det hjälper också minska förekomsten av bakterier som, när obehandlat, orsakar mer klåda.

Badplats

Så obehagligt som att ta ett bad är när du har svår eksem

Så obehagligt som att ta ett bad är när du har svår eksem, är vatten en form av behandling för denna typ av hudens kondition. Se till att bada med varmt eller kallt vatten, aldrig varmt. Varmt vatten orsakar torrhet i huden. Håll också dina bad kort men grundlig. Efter bad, försiktigt klappa huden torr. Aldrig skrubba huden med din handduk. Omedelbart tillämpa fuktighetskräm på huden för att hålla huden hydrerad.

Hur man gör ett eksem bad blöt behandling. Eksem är en hudåkomma som resulterar i torr.
Hur man gör ett eksem bad blöt behandling. Eksem är en hudåkomma som resulterar i torr.

Bath Soak Behandlingar

Havregryn bad:

Det finns många olika "recept" för eksem Bath Soak behandlingar. En av de enklaste att göra är havregryn bad behandling. För detta recept behöver du bara tre ingredienser: havregryn, honung och vatten. För att göra detta bad blöt:

  1. Grind ½ kopp havregryn med en kaffekvarn eller matberedare.
  2. På låg värme, försiktigt rör 6 matskedar honung och 4 msk vatten i en kastrull.
  3. Häll sirap i mitten av en bit plastfolie.
  4. Häll Havrevälling ovanpå sirapen.
  5. Forma blandningen till en boll och linda den med plastfolie
  6. Frys havremjöl bollen i frysen i ca 15 minuter.

För att använda denna behandling

Så obehagligt som att ta ett bad är när du har svår eksem. För att använda denna behandling.
Så obehagligt som att ta ett bad är när du har svår eksem. För att använda denna behandling.

För att använda denna behandling, placera havremjöl bollen i badkaret med varmt vatten. Bo i badkaret för 15 till 20 minuter. Se till att försiktigt massera havremjöl blandningen åt de drabbade områdena. Du kan använda denna behandling dagligen tills huden läker.

Havssalt med eterisk olja:

En annan typ av bad blöt behandling för eksem använder havssalt med lite eterisk olja. Havssalt hjälper till att få bort döda hudceller. Den återställer också den skadade huden orsakade av eksem. Detta mineral rika ingrediens minskar smärta, hydrater vävnad hud och lugnar inflammation. Kamomill, ringblomma, geranium, lavendel, bergamott och enbär är några eteriska oljor att välja mellan.

Att bada i en sjö saltbad med eterisk olja:

  1. Rita ett varmt bad och tillsätt 1 till 2 koppar havssalt (använd oraffinerad typ).
  2. Tillsätt några droppar (minst 10) av din favorit naturliga eteriska oljor för en mer lugnande bad.
  3. Njut blötläggning i havssalt badet under minst 15 minuter.

Eksem ger klåda

Eksem ger klåda, fjällning och fjällning. Ibland är flytande närvarande i blister som orsakas av eksem. Detta gör villkoret svårt att hantera. Men det finns många behandlingsalternativ för eksem. Kom ihåg att en orsak till eksem är bristen på fukt i huden. Hydration är viktigt genom korrekt bad med bad suger och dricka mycket vatten varje dag. Eksem är en kronisk sjukdom, så se till att fortsätta att återfuktar huden även efter din torra hud läker.