E2h

Hur man gör ett växtbaserat fotbad

Foot smärta är en av de vanligaste hälsoproblem i vårt land

Foot smärta är en av de vanligaste hälsoproblem i vårt land. Det drabbar nästan nio av tio personer och är alltför ofta ignoreras. Våra fötter stödjer vår vikt hela vårt liv, och de är en av våra mest värdefulla och under-uppskattade kroppsdelar. Mul smärta kan också leda till andra problem, inklusive ryggvärk, huvudvärk och även dålig hållning.

Ett bra sätt att lindra obehagliga fötter är med en skön Herbal fotbad. Växtbaserade fotbad är lätta att göra och ett bra sätt att koppla av efter en lång dag. Inte bara kommer det att göra dina fötter känns 100% bättre efter ett växtbaserat fotbad men både din kropp och själ kommer att känna sig mer utvilad och avslappnad också. Gör din egen fotbad kommer att spara en bunt över att gå till en dyr spa.

Detta är vad du behöver:

  • 2 koppar - torkade örter (se lista och beskrivningar efter instruktioner)
  • 2 liter destillerat vatten
  • ½ dl bakpulver
  • ½ Epsom salter
  • 1 stor kastrull eller fotbad
  • 1 stor kastrull
  • 1 handduk

Instruktioner:

Hur man gör ett växtbaserat fotbad. Foot smärta är en av de vanligaste hälsoproblem i vårt land.
Hur man gör ett växtbaserat fotbad. Foot smärta är en av de vanligaste hälsoproblem i vårt land.

Steg 1: Tvätta fötterna med tvål och vatten och handduk torka innan din fotbad.

Steg 2: Värm vattnet i stor kastrull. Att föra till en koka och tillsätt ditt val av torkade örter, salter och bakpulver.

Steg 4: Låt blandningen sjuda i 10-15 minuter.

Det finns många olika örter som finns med sina egna unika förmågor.
Det finns många olika örter som finns med sina egna unika förmågor.

Steg 5: Placera stor kastrull eller fotbad ovanpå en handduk på golvet. Häll din växtbaserade fotbad i din färdiga pannan och låt stå i 10 minuter eller tills tillräckligt varmt för att röra.

Steg 6: Slappna av och njut!

Det finns många olika örter som finns med sina egna unika förmågor

Det finns många olika örter som finns med sina egna unika förmågor. De kan köpas på apotek, naturliga butiker hälsa och på nätet. Här är några av de vanligaste sorterna för mul smärta.

Lavendel historiskt har använts i bad för att rena och rensa både andan och kroppen, är det mycket effektivt används för att bota sömnlöshet, ångest och smärta. Lavendel har också svampdödande och antibakteriella egenskaper och anses vara en mycket avkopplande doft.

Ingefära har använts i traditionell medicin i Asien i tusentals år. Den har mycket starka antioxidativa egenskaper och har använts för att lindra smärta från hudåkommor och irritation i århundraden

Kamomill är generellt lugnande och effektiv för topisk hudvård och används också för att lindra känslomässiga irritation.

Pepparmynta är idealisk för växtbaserade fot suger på grund av dess antiseptiska egenskaper. Pepparmynta hjälper till att minska rodnad och hudirritation och ökad cirkulation. Ökad cirkulation lindrar klåda och tar bort toxiner. Den kylande effekten av pepparmynta är en trevlig effekt på trötta, svullna och ömmande fötter.