E2h

Hur man gör faner för tänderna

Låt inte din tandläkare patienter rynka pannan om han är missnöjd med sina tänder. Säg till honom att det finns olika metoder för att förbättra hans leende som fyllningar, blekning och tandfasader. Tandfasader liknar riktiga tänder. Porslinsfasader, skalfasader laminat eller tandfasader är tunna porslin bitar som ska monteras och cementeras på riktiga tänder. Förfarandet att göra faner är mycket enklare än tandproteser eller implantat ersättare tand. Det finns två stora tandfasader metoder i dag, pressade-keramik och feldspathic teknik. Nedan finns guider om hur man gör faner för tänderna.

  • Vad du behöver göra tandfasader. Du behöver en form av tänder, tandvård fil, lokalbedövning, tandvård spackel, sammansatt porslin, vax, hydraulpump och tandcement att göra en tandfasad.
  • Gör en form för att reparera tänder. Faner kommer att lägga tjocklek till din patientens tänder. Applicera anestesi sin tand och tandkött så att du kan enkelt ta bort ett äggskal tunn tand lager från honom. Gör en form med dental spackel från hans inlämnade tänder. Har ett laboratorium kontrollera det. Innehålla detaljerade anteckningar om hans bett, mun, och hans föredragna reparation, form och färg.
  • Om feldspathic tandfasader. Välj denna process, om han önskar små ökningar på längden av hans tand och om han vill mörkna hans tand lite. Denna metod är också att föredra om han vill vissa delar av sin ursprungliga tand kvar. Denna faner typ är handgjord. En laboratorietekniker kommer att måla sammansatt porslin på formen av tänderna och det kommer att ske lager för lager. Formen kommer att avfyras efter varje lager. Processen kommer att upprepas tills den önskade färgen och formen uppnås.
  • Om pressade-keramiska tandfasader. Föredrar pressade keramiska skalfasader om han vill ha en enorm ökning till längden av hans tand, om han vill ha en mer naturligt utseende tänder, eller om han önskar att fylla luckorna mellan tänderna. Denna faner typ är också handgjorda. Emellertid kommer teknikern skiktet växer i formen av sina tänder för att uppnå sin önskade form. Då kommer han att göra en avgjutning av den vax, vaxet ska smälta från rösterna. Formen kommer att injiceras genom porslin komposit via högt tryck hydraulpump. Färgen på hans tandfasad kan justeras genom att måla olika porslin nyanser.
  • Cement de färdiga faner till din patientens tänder. Göra viktiga smärre justeringar i fanér genom att fylla den.


Dental bedövningsmedel behövs när förbereder faner

Hur man gör faner för tänderna. Vad du behöver göra tandfasader.
Hur man gör faner för tänderna. Vad du behöver göra tandfasader.

Dental bedövningsmedel behövs när förbereder faner. Din patients tand och hans omgivande tandköttet måste bedövad innan trimning sin tand för fanér. Din patient blir bekväm i hela processen om det är utan bedövning.

Kostnaden i de två typerna av faner är nästan identisk

Kostnaden i de två typerna av faner är nästan identisk. Men pressade keramiska skalfasader använder en nyare teknik och är nu vanligt på marknaden. Observera att kosmetiska tandläkare har olika syn på vilken faner typ är bättre. Gör ytterligare studier och jämföra dem, måste du ha en stabil synpunkt att hjälpa dina patienter bättre. Kursbokning i workshops och seminarier för att öka dina kunskaper och färdigheter.