E2h

Hur man gör hemmagjord akne grädde

Vid början av puberteten och mot vuxenlivet

Vid början av puberteten och mot vuxenlivet, har varje person lidit genom obehag av att ha akne. Orsaken kan vara hormonell obalans eller miljön. Rätt kost och ordentlig grooming och rengöring brukar behandla dessa. Men för vissa fall kan användningen av akne krämer vara nödvändig.

Hur man gör hemmagjord akne grädde. Citron, till exempel, är en så stark rengöringsmedel.
Hur man gör hemmagjord akne grädde. Citron, till exempel, är en så stark rengöringsmedel.

Problemet med dessa krämer är dock att medan de är effektiva vid behandling av akne, kan de vara skadliga för ansiktet ömtåliga hud. De kan också bli mycket dyrt. Således kommer med en hemmagjord akne grädde gör bättre känsla eftersom det kan vara en acne-buster, men samtidigt, helt säker för din hud i ansiktet. Använda hemgjorda akne krämer kan också vara mycket, mycket praktiskt.

Titta in i ditt kylskåp och kök och du kommer att finna att några av de mest grundläggande ingredienser du använder för matlagning kan också användas för att behandla akne.

  • Citron, till exempel, är en så stark rengöringsmedel. Det hjälper också med mycket fet hud. Blanda detta med vaselin, rosenvatten, samt vitlök, och du bör ha en effektiv akne grädde. Blandning detta med vanligt kanel är också ett bra alternativ.
  • Slätten havremjöl du älskar att äta till frukost gör också en bra akne-rengöringsmedel. Tillsätt lite lavendel till det, lite vatten och du kan regelbundet använda detta för att skrubba ansiktet och förebygga akne från att växa tillbaka. Använd detta regelbundet och du kommer att få bra resultat efter ett par veckor.
  • Vitlök hjälper till att minska svullnad av din akne. Det kan lukta riktigt illa, men det fungerar magiskt när du har finne mogen nog och redo att pop. Istället för att sticka den, kommer gnugga vitlök hjälpa immobilisera svullna delen. Du bör se dess effekter omedelbart.
  • En blandning av äggula, bakpulver, honung och vatten bör också göra underverk. Kombinationen av alla dessa ingredienser förhindrar ytterligare finnar, whiteheads och pormaskar utbrott från att sprida vidare till ditt ansikte.
  • Du kan också blanda bakpulver med strimlor av gurka för en praktisk akne grädde. Eller om du inte har gurka, är Apple massa bra också. Lämna det här i ansiktet i ca 20 minuter och sedan tvätta bort det. Du ska börja känna din hud stretching och bli mycket ren.
  • Honung är denna ingrediens som ger dig en frisk, glödande hud. När du blandar detta med gurkmeja och låt det stanna på ditt ansikte för tio eller så minuter, bör du känna om det fungerar sin väg till huden.
  • Använd bivax blandat med kakaosmör och några droppar Vitamin E olja sakta men säkert klara fläckar och ärr orsakade av akne.

Det sak att komma ihåg mest är att akne faktiskt kan förhindras om man upprätthåller en strikt regim och rengör ditt ansikte varje dag. Använda köpta krämer, som kan innehålla skadliga kemikalier, kan orsaka en obalans på huden om du gör din rengöring dagligen. Att nöja sig med hemlagad grejer bör vara en mycket fördelaktig och hälsosam val för dig.