E2h

Hur man gör hemmagjord tandpulver

I en tid när även hygien domineras av marknadsföring jippon

I en tid när även hygien domineras av marknadsföring jippon, kommer du att inse att det finns mer praktiska sätt att hålla tänderna rena. Ett av dessa sätt är att använda en tand pulver som du personligen gjort. Använda några ingredienser som kan vara lätt tillgängliga i ett vanligt hushåll, kan du göra en säker och prisvärd tandpulver. Denna tandpulver kan modifieras för att passa din muntliga och tandproblem.

  1. Förbered material och ingredienser. De grundläggande saker som du behöver för att göra din egen tandpulver är en matsked salt, cirka fyra droppar kryddnejlika olja (använd en pipett för att mäta detta), tre matskedar bakpulver, en blandning sked och en metall eller glas Mixing Bowl . Använd inte en plastskål eftersom doften av kryddnejlika olja kommer att hålla fast den. Du kan lägga till en matsked av vodka, eller två droppar vardera av pepparmynta, oregano och vintergröna. Slutligen, förbereda en flaska väteperoxid för att skölja varje gång du borstar.
  2. Blanda ingredienserna noggrant i skålen. Med hjälp av blandning sked, grundligt blanda dem helt och hållet, och se till att du distribuerar den nejlikolja lika. När hopklumpning inträffar trycker du på klumparna mot sidan av skålen för att upplösa klumpar. När de pulverformiga delar bakpulver blandas in i blandningen och blandningen blir en semi torr pasta, är det nu klar.
  3. Placera i en lufttät behållare. Se till att behållaren inte har några hål av någon sort i det. Detta eftersom exponering av blandningen i luften kommer att förstöra det, skapar formar. Formar och andra typer av bakterier kommer att göra din tandpulver olämpligt för användning. Placera behållaren på en sval och torr plats. Du kan också lägga anti fukt förpackningar inuti behållaren för att göra det mer skyddad mot svamp-inducerande fukt.
  4. Om du vill använda tandpulver, våt din pensel med vatten och skaka bort överflödigt. Doppa borsten i blandningen, och borsta tills önskad, men inte över-borste. Skölj av med väteperoxid. Bli inte rädd om bubblor skapas inuti munnen. Detta är endast en indikation på att väteperoxiden dödar bakterierna kvar i din borstning. Efter detta, skölj igen, denna gång med vatten. Du kan tandtråd tänderna för optimalt skydd.

Redan innan du gör din tandpulver

Redan innan du gör din tandpulver, är det bäst för dig att veta först om dina tänder och tandkött är i bra form eller inte. Om du har specifika orala problem kan använda fel kemikalier förvärra ditt tillstånd. Till exempel är för mycket salt inte lämpligt för dem som har munnen Cankers. Därför, för ditt eget bästa, kontakta din tandläkare 1. När det gäller dessa saker.

Hur man gör hemmagjord tandpulver. Förbered material och ingredienser.
Hur man gör hemmagjord tandpulver. Förbered material och ingredienser.

Hemlagad tandpulver är ett mycket bra och prisvärt alternativ till de dyra dentala produkter där ute. Bortsett från detta kan du göra fritt eget formel som passar din smak och behov. Spara som dollar för din dyra tandkräm och försöka göra din egen tandpulver nu.