E2h

Hur man gör isometriska övningar

Skada, artrit och andra villkor kan begränsa en persons rörlighet som gör vanliga övningar omöjligt eller svårt att genomföra. Men isometriska övningar är säkra eftersom de används i skada rehabilitering och sjukgymnastik. Dessa speciella aktiviteter behöver kraft som är appliceras vid en resistent objekt. Det kommer spänd dina muskler utan att du gör någon rörelse. Isometriska övningar kommer att hjälpa dig att stärka din isolerade muskelgrupper, men dina muskler längd ändras inte. Nedan finns tips och instruktioner om hur man gör isometriska övningar.

  • Använda vikter. Välj en vikt som du är bekväm med. Börja med en hantel om du inte har någon tyngdlyftning erfarenhet. Håll din hantel i en orörlig och semi-sammandraget tillstånd i flera sekunder. Utför denna övning 5-10 gånger.
  • Stå i en dörrkarm. Händerna på sidorna. Tryck dig ut mot dörrkarmen i flera sekunder. Utför denna övning 5-10 gånger.
  • Isometrisk axel höjer. Stå med fötterna och axelbredd. Knäna måste vara lätt böjda. Håll en hantel i varje handen, lyft sedan vikterna på din sida. Lyft vikterna uppåt tills de når axellängd. Armarna måste vara parallell med golvet. Håll hantel i denna ställning i 10 till 30 sekunder. Utför övningen 2-3 gånger.
  • Plankan. Den här övningen är bra för dig att få magen styrka. De flesta av dina muskler kommer att delta i detta arbete. Förutom buken förbättring, kommer du också öka din rygg tillstånd. Det är en av de finaste grundläggande övningar som du kan prova. Börja med att ligga på golvet plant, sedan gradvis höja din kropp som om du vilar på underarmarna och tår. Du måste hålla dina magmuskler spänd och ryggen platt medan du håller hållning i 10 till 30 sekunder. Utför övningen 2-3 gånger.
  • Isometrisk vadpress. Stå på en vägg med en fot och något röra den med händerna om du behöver balans. Låt inte dig själv vila på väggen. Rise up på tårna och håll hållning i 10 till 30 sekunder. Växla position fötterna utföra då aktiviteten i din andra kalv. Utför denna övning för 2-3 gånger.
  • Stol bensträck. Tryck bestämt svanskotan mot baksidan av en stol. Det kan du justera din stol, sedan öka den för att göra låren parallella med golvet. Något håller sittdynan kanter eller armstöden. Håll ryggen i en rak linje och titta rakt. Gradvis räta höger ben och foten måste böjas på din smalbenet. Benet måste utvidgas till fullo under denna rörelse. Gradvis gå tillbaka till början hållning. Utför denna övning för 10 repetitioner, så gör det igen med vänster ben.

Det innebär vanligtvis muskelsammandragningar med din egen kropp struktur, strukturella objekt som driver dig mot en dörrkarm, maskiner vikt, fria vikter och elastiska utrustning som håller vikten i en stabil hållning, och tryck verktyg platta som digitalt kan läsa maximal kraft.

Hur man gör isometriska övningar. Isometrisk axel höjer.
Hur man gör isometriska övningar. Isometrisk axel höjer.

Du kommer att uppleva muskeltillväxten med isometriska övningar, men se till att du inte har några problem blodtryck eftersom det kan öka ditt blodtryck omedelbart. Rådgör med din läkare innan du gör något av dessa övningar.