E2h

Hur man gör katten ko yogaställning

Yoga har länge använts i öst för att främja bättre hälsa

Yoga har länge använts i öst för att främja bättre hälsa. Förutom att hålla kroppen frisk, kan yoga bota sjukdomar också. En av de mest populära helande yogaställningar är katten ko yoga pose eller Marjaryasana Bitilasana. Detta är faktiskt en sammanslagning av katten pose och ko pose görs för att skapa ett bra flöde i ryggraden med rätt andning och kroppsliga rörelser. Denna yogaställning kan minska svåra ryggsmärtor och används för att korrigera inriktningen av ryggraden. Med sina många fördelar, är katten ko yoga otroligt lätt att göra också.

Så här gör katten ko yoga pose:

  • Imitera tabellen som startposition. Knäböja som en tabell-knäna under höfterna och händerna under axlarna. Handflatorna kan spridas ut, röra golvet eller så kan du göra två nävar på golvet. Den perfekta handen hållning beror på vad som är mest bekvämt för dig. Ryggraden bör lindras, mening, inte för hård eller för slapp. Det bör raka och inte böjda i alla fall. Spine ansluter till huvudet ska vara rak också. Så måste huvudet vara vänd parallellt med golvet.
  • Gör kon yogaställning. Inandas. Låt dina höfter gå upp, magen gå ner, axlar tillbaka och hakor går upp. Sträck dina muskler så långt du kan för att få den bästa nytta av detta pose. Tänk dig att din ryggrad bildar glad smiley. Koncentrera dig på din andning när du gör detta.
  • Gör katten pose. Andas ut. Stoppa tårna i och sedan föra bäckenet, ta magen i och ta med hakan i. Det innebär att din ryggrad kommer böjas uppåt, imiterar baksidan av en katt. Som ett alternativ, imitera den sorgliga smiley formning på ryggen när du gör detta. Återigen, koncentrera dig på din andning och sträck dina muskler så långt du kan.
  • Upprepa kon pose och katt pose. Andas in och göra steg 2. Andas ut och gör sedan steg 3. Gör ungefär fem uppsättningar av katten ko yogaställning. Glöm inte att koncentrera hela tiden på din andning.
  • Gör en alternativ yogaställning att komma ut ur fas. De flesta människor bo bara på deras neutral ryggrad position, steg 1, i ungefär en minut som avslutning för denna yogaställning. Andra människor, å andra sidan, gör barnets pose.
  • För att göra barnets pose, sakta luta sig tillbaka mot knäna. Låren bör vara över benen. Sätt fötterna ihop medan knäna är utspridda. Sätt på huvudet på golvet och armarna är utsträckta över huvudet. Du kan också lägga armarna över huvudet eller så kan du vila huvudet upp på två nävar. Andas in och ut djupt och sedan långsamt gå tillbaka till sitta på dina lår och ben.


Hur man gör katten ko yogaställning. Imitera tabellen som startposition.
Hur man gör katten ko yogaställning. Imitera tabellen som startposition.

I fall du känner obehag med något av stegen, känn dig fri att förnya så att du känner dig bekväm. Till exempel, om du inte kan sträcka dina muskler så mycket, så är det bara sträcka till så mycket som du kan bära.

Varje steg i katten ko yoga pose ska utföras långsamt och i samordning med din andning. Det är hemligheten bakom en effektiv yoga hållning.