E2h

Hur man gör kognitiv beteendeterapi

Kognitiv beteendeterapi (KBT) är en klassificering av psykoterapeutiska metoder, som ger betydelse för hur våra tankar påverkar vad vi känner och hur vi gör saker. KBT behandlar en mängd psykologiska tillstånd såsom ångest, depression, problem personlighetsstörningar, ätstörningar, missbruk, schizofreni, etc. Du kan få en bra introduktion till KBT genom att online-kurser i psykologi, klicka här för att få mer information.

Här är hur man gör kognitiv beteendeterapi:

Hur man gör kognitiv beteendeterapi. Vet allt du kan om kognitiv beteendeterapi.
Hur man gör kognitiv beteendeterapi. Vet allt du kan om kognitiv beteendeterapi.

  1. Vet allt du kan om kognitiv beteendeterapi. Du kan hitta artiklar om KBT på internet. Besök webbplatser om psykologi och psykoterapi. Du kan också gå till online-grupper och forum som diskuterar KBT. Hitta böcker om det i bokhandlar under psykologi avsnitt eller läsa om det i psykologi tidskrifter. Ännu bättre, gå till en kurator, en psykolog eller en psykoterapeut och fråga om det.
  2. Du kan hitta KBT terapeuter genom att fråga din psykolog eller kurator. Du kan också slå upp dem i kataloger eller hitta dem på Internet via sökmotorn. Ta också ett titt på webbplatser om KBT och du hittar kontaktuppgifter kognitiva beteende terapeuter. Se bara till att du träffa en utbildad professionell, göra en del bakgrundsinformation forskning först och läsa om feedback, vittnesmål och kommentarer från kunder.
  3. Välj terapeuten, som du är bekväm att arbeta. KBT kräver att du avslöja intima detaljer om dig och uttrycka dina tankar, känslor och dina vardagliga upplevelser. Om du inte kan ansluta till din terapeut eller om han skrämmer, irriterar eller besviken dig på något sätt, eller om du bara inte känner för att arbeta med din terapeut, leta efter en annan. Effektiviteten i de terapier beror på hur väl du kommunicerar med din terapeut så välj en som du kan relatera till och
  4. Du kan göra KBT på egen hand. Vet grundläggande information samt metoder för denna teknik. Du kan hitta gratis information på Internet eller läsa om det i böcker. Kom bara ihåg att gå till en professionell terapeut är oftast mer effektivt. Fördelen med egenvård är att du kan ta hand om dina tankar, känslor och handlingar på egen hand. Du kan också skära kostnader eftersom psykoterapi inte kommer billigt.
  5. Om du planerar att göra KBT själv, definiera dina mål först. Ställ uppnåeliga mål så att du kan se resultat och inte slösa din tid och kraft på att göra något som inte kan göras. Utvärdera dina styrkor och din svaghet, liksom de saker du kan ändra om dig själv och de saker som du måste leva med. Också, inte vara nöjd att hålla sig till en metod, eftersom varje metod har sina fördelar och sina begränsningar, och vissa metoder kan vara mer effektivt att ditt tillstånd än andra. Kom ihåg att om du inte kan göra det själv, söka hjälp av en terapeut.
  6. Det finns en hel del kognitiva beteendeterapi tillgängliga och de har olika effekt på olika människor eftersom varje person har en unik uppsättning av övertygelser, värderingar, uppfattningar, åsikter, erfarenheter, kunskaper, färdigheter, egenskaper, preferenser, attityder och miljöer. Ta del av effekten kognitiv beteendeterapi ger dig och ändra eller bibehålla dina rutiner därefter.

Göra KBT är utmanande och belöna så bered dig på en intensiv upplevelse. Du kan få ytterligare vägledning under processen genom att ta psykologi klasser på nätet. Viktigast, blockera inte dig från att åter granska dina tankar och ändra dina rutiner för att få maximalt resultat.