E2h

Hur man gör massageolja

En massage kan vara terapeutiskt eller sinnlig, eller både och. Nyckeln till en bra massage är både skicklighet massageapparaten (massör eller massös) och ingredienserna i den använda massageolja.

Du kan köpa kommersiella massageoljor som annonserar att de är bra för specifika effekter - avkoppling, ångestdämpande, etc. - men om massage är något du gillar att göra, och du planerar att göra det mer än en gång i en -medan sak, tänka blanda din egen. Det är betydligt billigare än att köpa färdiga oljor, och du kan skräddarsy dina ingredienser för att passa detaljerna i den person som du ger massage.

Massageoljor bereds genom att använda en "bas" eller "transportör" olja och lägga eteriska oljor. Eteriska oljor enbart är mycket koncentrerade essenser av växter de härrör från, och som sådan, är inte lämpliga att ansöka direkt på huden utan att späda. Det finns några undantag, lavendel och tea tree olja, till exempel är skonsam nog med full styrka att gälla naken hud, men doften skulle vara överväldigande om de tillämpades frikostigt nog att passa en massager s syften.

Basoljor är vegetabiliska oljor som är neutrala - doftlös och icke-reaktiva i allmänhet. Den "frö" oljor är de mest populära: aprikoskärnolja, druvkärneolja och så vidare. De är mycket billigare än de eteriska oljorna, så du kan köpa dem i större flaskor. Även olivolja kommer att arbeta i en knipa.

 1. Hur man gör massageolja. Använd dessa oljor för avkoppling.
  Hur man gör massageolja. Använd dessa oljor för avkoppling.

  När man förbereder för att ge en massage, först besluta om syftet. Är det att koppla av en överbelastas vän? Ska du byta massage med en partner i början av en romantisk helg? Syftet med massagen avgör vilken eteriska oljor du använder. Till exempel, om du tänker en natt av romantik, avskeda lugnande oljor eller allt du får är en god natts sömn.

 2. När du har bestämt dig för ändamålet, välj en eller flera av de eteriska oljor från listan nedan.

 3. Häll 1-2 msk av transportör olja i en låg, grund skål, och tillsätt några droppar av den valda eterisk olja eller oljor, snurra skålen runt för att blanda. Om du gör mer olja än du behöver, häll resten i en liten tillsluten flaska - eteriska oljor är mycket instabila och kommer avdunsta ur blandningen om vänster upptäckts i det fria.

 4. Använd dessa oljor för att aktivera. Använd dessa oljor för romantik.
  Använd dessa oljor för att aktivera. Använd dessa oljor för romantik.

  Tillämpning av oljan är en fråga om personlig preferens. Vissa människor gnugga händerna raskt tillsammans för att få dem varma, sedan doppa upp lite olja i sina händer för att värma den och släppa sina ångor, vissa föredrar att dribbla några droppar av blandningen direkt på huden av massage mottagaren och blanda den i händerna samtidigt som de massera in i huden. Prova båda och se vilken din klient föredrar.

 5. Använd tillräckligt olja så att den händer glider mjukt över huden, men inte så mycket att lämna huden glänsande med olja - oljan bör absorbera in i huden under en period av flera minuter och inte fortfarande uppenbar vid slutet av massage.

 6. Lägg mer olja när du flyttar från en del av kroppen till en annan. Med övning kommer du att kunna bedöma hur mycket olja att blanda ihop före start en massage.

 • Använd dessa oljor för avkoppling: lavendel, kamomill, jasmin (expensive!), neroli (! Vansinnigt dyra), sandelträ, rosenträ
 • Använd dessa oljor för att aktivera: någon av tallar (Balsa gran, tall nål), någon av citrus (citron, lime, apelsin, bergamott, mandarin), någon av myntverk (vintergröna, pepparmynta, etc)
 • Använd dessa oljor för romantik: patchouli, ylang ylang, jasmin, ros, geranium (en bra ersättning för den mycket dyrare ros)