E2h

Hur man gör med tamponger

Kvinnor i dessa dagar använder en mängd olika menstruation produkter

Kvinnor i dessa dagar använder en mängd olika menstruation produkter. Det finns sanitetsbindan eller pad, menskoppar, återanvändbara menstruation kuddar och tamponger. Den vanligaste är dynorna och tamponger, som kommer i en mängd olika stilar, färger, längder och absorptionsförmåga.

Bindor finns i olika utföranden

Bindor finns i olika utföranden. Vissa kommer med vingar, andra är långa, andra supertunn medan vissa är förpackade i vackra förpackningar. Deras absorbanser skiljer sig också från varandra beroende på märke. Vissa har även dofter, men det kan orsaka irritationer på huden. Dessa dynor har stick remsor, som används för att hålla dynan på plats.

En tampong är en rund plugg oftast gjorda av bomull

Hur man gör med tamponger. Kvinnor i dessa dagar använder en mängd olika menstruation produkter.
Hur man gör med tamponger. Kvinnor i dessa dagar använder en mängd olika menstruation produkter.

En tampong är en rund plugg oftast gjorda av bomull, som är ekologisk. Den placeras i vagina under en kvinnas menstruationsperiod att absorbera menstruationsblod. Den levereras med en applikator för att underlätta införande och en sträng som underlättar avlägsnandet av tampongen. Tamponger är att föredra av kvinnor eftersom de är mer bekväma och diskret i snäva jeans. Kvinnor kan också bada och vara bekymmersfri även när bär tamponger. Med fördelarna med tamponger kommer några hälsorisker, som omfattar toxisk chock syndrom allmänt känd som TSS.

Med användning av tamponger, är menstruationsblod inte utsätts för luft, och det är därför det har begränsad lukt. Det är också osynlig när kvinnor klädda, till skillnad från när de använder bindor, som lämnar konturer som syns genom tyget. En annan fördel med att använda en tampong är att du inte behöver tvätta något mellan användning.

Vid avyttring av tamponger, bör du iaktta största omsorg och hygien. Här är de grundläggande stegen i gungade ut tamponger:

Bindor finns i olika utföranden. En tampong är en rund plugg oftast gjorda av bomull.
Bindor finns i olika utföranden. En tampong är en rund plugg oftast gjorda av bomull.

  1. Se till att dina händer är rena innan du tar dina tamponger.
  2. Styras av snöre fäst till tampongen för att underlätta avlägsnande av den använda tampongen.
  3. Inte bara kasta det. Använd papper eller toalettpapper eller menstruation påsar att linda den använda tampongen.
  4. Spola inte på begagnade tamponger i toaletten.
  5. Kasta den använda tampongen, korrekt förpackade i soptunnan eller en papperskorg.
  6. Strö din inslagna tampong lätt med ättika eller andra doft produkter borttagning för att avvärja något blod lukt.
  7. Om det behövs, lägga in en ny tampong med applikator som kommer med det.
  8. Sätt används applikatorn tillbaka i sin låda och slå in den helt med papper eller vävnad, och sedan kasta det i papperskorgen.
  9. Kasta lindade använts tampongapplikatom i soptunnan.
  10. Återigen tvätta händerna för sanitet ändamål.

Det är inte tillräckligt att bara använda en produkt som du har valt på grund av en kommersiell du såg. Du måste vara ordentligt informerade om vad den är gjord av och hur den används och hur man gör det. God vård och hygien bör iakttas vid användning av menstruation produkter som tamponger. Tamponger kan ha sina fördelar, men du bör vara försiktig med att använda den för mer än den föreskrivna tiden, eftersom det kan orsaka toxisk chock syndrom. Detta tillstånd kan vara livshotande. Det är inte hälsosamt att använda tamponger i mer än 6 timmar. Var alltid medveten om detta som slarv eller ren okunskap kan kosta dig ditt liv.