E2h

Hur man gör medicinsk turism

Medicinska behandlingar kan bli dyrt i det land där du är bosatt

Medicinska behandlingar kan bli dyrt i det land där du är bosatt. Den höga kostnaden för hälso-och sjukvården utökar din budget och ibland kan du inte råd med det längre. Det finns ett sätt att få den medicinska behandling du behöver till en lägre kostnad, men det finns en hake - det är över hela världen. Detta kallas medicinsk turism. Det betyder i princip att du ska resa till ett annat land i det primära syftet att få medicinsk vård. Innan du hoppar in i en medicinsk resor, måste du komma ihåg några viktiga punkter för att det är värt det:

Hur man gör medicinsk turism. Counter-check sjukvårdskostnader i ditt område eller land.
Hur man gör medicinsk turism. Counter-check sjukvårdskostnader i ditt område eller land.

  • Counter-check sjukvårdskostnader i ditt område eller land. Lista ner sjukhus i ditt land som erbjuder den typ av behandling du behöver. Få deras telefonnummer eller e-post och komma i kontakt med dem en i taget. Lista ner sina kostnader på papper för att hjälpa din ihåg dem. Var noga med att inkludera alla kostnader som sjukhuset rum hyra, mediciner (du kan ställa in en klumpsumma kostnad) och läkarens avgift.
  • Forskning på nätet för möjliga länder för sjukresor. Gå online till forskning för länder som erbjuder samma behandling du behöver. Välj minst två länder att jämföra med. När du hittar dem, lista ner dem och göra en del efterforskningar på dem. Talar de engelska? Icke-engelskspråkiga länder kan ge dålig kommunikation och när du pratar om medicinska procedurer, är alla missförstånd ett definitivt no-no. Är landet lugnt? Även om det finns inget land i denna värld som är 100% brott-fri, åtminstone ta reda på deras brott betyg. Är landet främjar för turismen? En del av din medicinska resor bör användas sightseeing och uppleva kulturen i ett främmande land. Det rekommenderas starkt att du besöker turistattraktioner innan det blir din behandling så att du kan njuta fullt ut av din resa.
  • Sök efter ett sjukhus i utlandet. När du har beslutat om vilka länder du funderar på att resa, söka på nätet för sjukhus i området som har den medicinska proceduren du behöver. Lista de sjukhus och där för att kontakta dem. Maila dem en efter en och ta del av deras priser och deras bekvämligheter. Det skulle vara snabbare att få svar på din förfrågan om du kan ringa dem. Det är inte bara kostnaderna bör du forskning på men de inhemska läkarna också. Be om information om deras läkare och deras medicinska bakgrund och erfarenheter.
  • Beräkna din ungefärliga resekostnader. Beräkna dina kostnader för sjukresor, vilket inkluderar flygbiljetter, hotellrum och mat. När när du var kostnaderna och det är lika med den totala kostnaden om du har det gjort i ditt eget område kan du hålla att få medicinsk behandling i ditt land eller så kan du överväga "semester" kan du få även om du kommer har det gjort utomlands.
  • Inrätta ett möte. När du har valt att ta den sjukresor och upptäcker att de erbjudanden som tillfredsställande, satt upp ett möte med sjukhuset eller den utförande läkare. Tänk på restiden och visst spelrum för kroppen att anpassa (i fall av jet eftersläpning). Glöm inte att förbereda dina viktiga dokument som testresultat och recept medicin. Personliga dokument som pass och id-kort bör beredas också.


Om du känner till någon som har gjort detta förfarande tidigare

Om du känner till någon som har gjort detta förfarande tidigare, be honom eller henne relevanta frågor rörande upplevelse. Det är viktigt att fråga din läkare om du kan resa långt för din behandling. Om du är för sjuk, får färdas utgöra en risk. Det skulle då vara bäst att få behandling inom ditt område.