E2h

Hur man gör någonting

Att inte göra någonting kan vara mycket svårare än det låter

Att inte göra någonting kan vara mycket svårare än det låter. Om du bestämmer dig för att du behöver en dag att göra ingenting, kan du ha svårt att ta en paus från ditt liv. Det är möjligt att göra ingenting om man vill, bara att följa dessa steg.

Hur man gör någonting. Toss att göra-lista.
Hur man gör någonting. Toss att göra-lista.

  1. Toss att göra-lista. Ta bort eventuella påminnelser om ditt liv så att du inte känner dig frestad eller skyldig. Om du känner dig skyldig om att ta sig tid att göra något du inte kan njuta av det.
  2. Stock bestämmelser. Samtidigt äta gör något du bör ändå planera för att fylla på snacks och drycker om du behöver dem. Du vill inte ha för att få i bilen och bege dig till butiken eftersom du behöver ett mellanmål när du försöker att göra ingenting.
  3. Stäng av underhållning. Koppla bort dig själv från all elektronik inklusive din tv, stereo, iPod och videospel. Att inte göra någonting är inte om att spela spel eller bara ta ledigt, det handlar om att göra ingenting.
  4. Ta bort alla andra distraktioner. Om du är en nybörjare låg-om då inte försöka få lata med en kompis. Du är inte redo att ha någon annan runt när du lär dig göra ingenting. Bli av med dina vänner och familj och hitta en privat utrymme att göra ingenting. Ta bort alla andra distraktion inklusive din mobiltelefon, bok, korsord, sudoku bok eller något annat distraktion som kan fresta dig att göra något.
  5. Börja i liten skala. Om du inte är van att göra någonting inte planerar att ta en hel dag. Istället måste du börja i liten skala. Komma bort från ditt hektiska liv i etapper. Börja med bara fem minuter att göra någonting arbetar sedan upp till flera timmar att göra ingenting.
  6. Få bekväm. Du kan inte göra någonting när du står, går eller sitta på en hård backas stol. Istället måste du få bekväm. Välj din favorit soffa, fåtölj eller schäslong. Luta och sedan redo att umgås. Koppla av i din bekväma sittplatser.
  7. Andas och rensa ditt sinne. Sitt tyst och rensa ditt sinne. Detta steg kan ta flera träningar för att få rätt. När du rensar ditt sinne du kanske märker idéer och tankar bara pop i ditt huvud. Förvisa dem genom föreställande en tom, vit skärm. När en tanke visas, kom ihåg den vita skärmen och koncentrera sig på den bilden tills ditt sinne är klart.

Att göra ingenting tar vissa förberedelser och ansträngning. Om du börjar göra något för bara några minuter kan du arbeta upp till flera timmar eller till och med en hel dag utan att känna skuld eller ånger om att ta sig tid att göra något för ditt eget välbefinnande.