E2h

Hur man gör Neti potten lösning

Den Neti har varit en populär lösning för rengöring av näshålan

Den Neti har varit en populär lösning för rengöring av näshålan. När du har en nästäppa, kan du hitta en lättnad som kunde klara upp din näshålan säkert och effektivt. Det är därför med en Neti potten för att rengöra näshålan blir mer och mer populärt över hela världen.

Den Neti använder en Neti potten och en Neti potten är en behållare som har en flytande lösning att skölja näshålan. Detta är ofta rekommenderas för personer som har förkylningar, sinus problem och nästäppa. Denna praxis har sitt ursprung från Indien och blev mycket populärt på grund av de praktiska fördelar den erbjuder.

Dess huvudsakliga användning är att rena näshålan men andra än så, kan det också hjälpa en person undvika att utveckla andra medicinska tillstånd som bihåleinflammation, astma, bronkit och andra övre luftvägsinfektioner. Det kan också hjälpa till att lindra migrän och annan psykisk spänning.

Detta förfarande använder en speciell pott

Detta förfarande använder en speciell pott, den Neti potten för att göra det lättare att hälla i den nasala passagen. Den levereras i olika former, men vanligtvis har samma storlek för att hålla tillräcklig mängd vatten. Det finns några Neti potten paket tillgängliga för dig att köpa där Neti potten och en pulveriserad lösning ingår. När du har potten, kan du köpa en lösning för att rensa trängsel.

Den Neti potten lösningen kan vara mycket effektiva vid behandling av nästäppa, men när man tittar Neti paket potten lösning i butiker eller butiker, kan du förlora intresse av att köpa en på grund av dess pris.

Hur man gör neti potten lösning. Fyll neti potten med vatten.
Hur man gör neti potten lösning. Fyll neti potten med vatten.

Om du vill spara dig från att köpa dyra Neti paket potten lösning, kan du alltid en hemma. Du hittar alla ingredienser som du behöver i ditt kök för att göra lösningen själv.

Göra en Neti potten lösning är ganska lätt. Följ bara dessa enkla steg och rädda dig från nästäppa.

  • Fyll Neti potten med vatten. Sätt åtta gram vatten i Neti potten. Se till att vattnet är varmt och ligger nära kroppens temperatur. Det är viktigt att se till att vattnet som du använder är ren. Du kan använda destillerat vatten eller filtrerat vatten för din Neti potten lösning.
  • Tillsätt 1 tesked salt. Använda icke-iodized salt för Neti potten lösningen. Denna typ av salt kan köpas i många livsmedelsbutiker. Blanda den i vattnet och löses upp helt.
  • Lägg ½ tsk bakpulver. Efter upplösning av saltet i vatten, tillsätt bakpulver till lösningen. Se till att det löser sig helt liksom.


Den Neti potten har visat sig vara ett effektivt sätt att rengöra och rensa näshålan. Det är därför om du vill ta itu med din nästäppa omedelbart och ekonomiskt kan du försöka göra din egen Neti potten lösning att rensa din nästäppa.

Neti är en mild, säkert och ekonomiskt sätt att rengöra din näshålan men innan du använder Neti potten, se till att du vet hur man använder det rätt att slippa ytterligare problem. Följ rätt procedur att göra denna teknik för att kunna rengöra din näshålan effektivt och säkert.