E2h

Hur man gör olja av oregano

Bladen på oregano anläggningen är inte bara känd för den stora smaken som de lånar ut till maträtter när den används som en krydda. Oregano har alltid varit känd som en stor medicinsk växt som kan lugna dem med huvudvärk och illamående. Vissa svär även av dess förmåga att minska smärta som orsakas av artrit. Det finns oljor i specialitet apotek som har kärnan i oregano, men visste du att du skulle kunna göra det själv i bekvämligheten av ditt eget hem?

Processen är faktiskt ganska enkelt

Processen är faktiskt ganska enkelt. Det är inte så annorlunda för att skapa din egen olja infusion. I själva verket kan stegen för detta förfarande användas med nästan alla ört eller blomma vars väsen du vill ingjuta i en olja. Här är hur du gör din egen flaska olja av oregano.

Hur man gör olja av oregano. Det första steget är att få en bra mängd oregano.
Hur man gör olja av oregano. Det första steget är att få en bra mängd oregano.

  1. Det första steget är att få en bra mängd oregano. Färsk oregano är alltid bäst. Får inte de som har varit i plastpåsar i livsmedel under lång tid. Om möjligt, gå till en krydda gård eller plantskola och få en som fortfarande är planterade i en kruka. Detta skulle säkerställa för er att de essenser fortfarande är låsta i själva anläggningen. Hacka upp strax innan oljan infusionen. Detta skulle göra det möjligt essenser som fortfarande fångade i sippra ut lättare.
  2. Ta en dubbel panna. Det är bara en enkel uppsättning av två pannor som kan staplas ovanpå varandra.
  3. Den nedre potten bör ha lite vatten för kokning.
  4. Potten på toppen bör ha basoljan som du vill använda. Du kanske vill använda olivolja eller en neutral mineralolja för detta ändamål.
  5. Innan du sätter potten på toppen av kaminen, lägga till hackade upp bitar av oregano i pannan med olja.
  6. Sätt krukorna på och ställ in lågan i medelvärme. Låt inte olja koka. Tanken är att bara låta oljan värmas upp men inte till den grad att du ser bubblor bildas på ytan.
  7. Det bör vara en långsam process, så att alla essenser hamnar i oljan. För bästa resultat bör du hålla elden i cirka sex timmar. Låt det vila i några timmar och sedan ta en sil för att få alla bitar oregano på ytan.
  8. Ta en ost trasa och vrida ur hackade bitarna i oljan. Detta skulle garantera att alla sista biten hamnar i din oregano olja.
  9. Lagrar du olja i en burk och kyla. Detta bör vara säkert att använda för ungefär ett halvår.

Du kan nu använda din oregano olja att massera dina värkande leder och muskler. Detta kan också vara en bra idé för din familj och vänner. Dela receptet skulle också vara en bra idé. Bara ge ut små burkar med ett litet kort med stegen ovan.