E2h

Hur man gör ordentlig ab crunches på en övning boll

Många av oss skulle älska att ha en helt platt mage och väl profilerade abs, speciellt när sommaren rullar runt. Men saken är, gör fina abs inte brukar komma utan ansträngning. Ab crunches är en av de mest populära av de övningar som effektivt riktar magmusklerna, och om du är särskilt bekymrad över att viss kroppsdel, då detta är det övning för dig. Även om detta är en populär övning, många människor gör misstaget att utföra denna övning med en felaktig blankett. Detta minskar inte bara effektiviteten i ab crunches, kan det öka risken för skador och smärta också. Här är viktiga riktlinjer för att göra ordentliga ab crunches, med en övning boll:

Antag rätt läge. Låt korsryggen ligga ner på utövandet bollen. Placera kroppen så att låren och överkroppen är parallellt med golvet. Korsa armarna över bröstet, eller så kan du placera dem bakom huvudet. Fötterna ska vara platt på golvet, lite mer än axelbredd, de borde vara en för att ge balans för din kropp. Spänn magmusklerna genom att dra din navel mot ryggraden. Detta kommer att bidra till att göra din buk crunches bli mer effektiva.

Lyft överkroppen

Hur man gör ordentlig ab crunches på en övning boll. Håll stabil motion boll.
Hur man gör ordentlig ab crunches på en övning boll. Håll stabil motion boll.

Lyft din torso. Se till att styrka att lyfta din kropp kommer från din mage (istället för halsen eller bröstet, vilket är ett mycket vanligt misstag). Sakta kontrakt magmusklerna, dra bröstkorgen mot höfterna, tills överkroppen är på 45 grader mot golvet. Var noga med att inte göra denna rörelse för snabbt. Det viktigaste här är kontrollerad rörelse. Andas in medan du gör denna rörelse. Var noga med att bibehålla positionen för dina fötter på golvet.

Sänk din torso. Håll din hiss för två räkningar, sedan gradvis sänka din torso tillbaka mot utövandet bollen. Var noga med att inte låta överkroppen vila helt på bollen, hålla det till ungefär en halv tum till en tum ifrån bollen. Efter två räkningar, lyft överkroppen igen för en andra omgång.

Håll stabil motion boll. Göra ab crunches med en övning boll är faktiskt ganska långt jämfört med att helt enkelt göra ab crunches på golvet. Detta beror på att bortsett från höjning och sänkning av din kropp, skulle du måste också vara noga med att hålla bollen stabilt och att hålla den från att rulla iväg. Gör detta genom att koncentrera dina rörelser på buken (se det som en stödjepunkt), och genom att hålla fötterna trycks stadigt på marken, axellångt bort. Om du vill upp nivån, kan du placera fötterna närmare varandra, vilket skulle hjälpa dig att arbeta dina obliques (eller sidorna av buken).

Där har du det

Där har du det! Dessa är bara några av de tips för att komma ihåg att göra ordentliga ab crunches på en övning boll. Återigen, det är en bra idé att träna på att göra enkla ab crunches på golvet först, och sedan utjämning upp till att använda en övning boll när du har fått kläm på den här övningen. Lycka till, och hoppas att denna artikel hjälpt dig!